Op 21 juli is de laatste handtekening gezet onder de overeenkomst tussen alle ministeries waarmee de rijksoverheid een gezamenlijke breedbandige ICT-infrastructuur realiseert. De Haagse Ring, zoals het project heet, is een glasvezelnetwerk in de Haagse regio dat alle afzonderlijke netwerken van de departementen met elkaar verbindt.

Hiermee geeft het Rijk invulling aan een van de onderdelen van de elektronische overheid waarmee de overheid door middel van de inzet van ICT de dienstverlening aan burgers en bedrijven wil verbeteren. De realisatie van deze gemeenschappelijke infrastructuur betekent niet alleen een veiligere communicatie, maar biedt ook een goede basis voor gezamenlijke diensten (shared services). Bovendien zijn er mogelijkheden om in de toekomst diensten als telefonie via dit netwerk plaats te laten vinden.

Bij de uitvoering wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van voorzieningen van het 'Netherlands armed forces integrated network' (Nafin), het bestaande geïntegreerde communicatienetwerk van Defensie. Na realisatie van de Haagse Ring hebben alle partijen à©à©n aanspreekpunt voor veilig, snel en goedkoop onderling datatransport, waarvan de beschikbaarheid en continuïteit maximaal zijn gegarandeerd. Op 1 januari 2006 zal het netwerk operationeel zijn.

bron:Kenniscentrum Electronische Overheid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular