Met de aanhouding, afgelopen dinsdag, van een 25-jarige Amsterdammer denkt de politie in Heerlen een ripdeal te hebben opgelost, waarvoor eerder al 3 Heerlenaren werden opgepakt en 14 kilo harddrugs in beslag werden genomen. De zaak kwam aan het rollen toen zich begin februari bij het ziekenhuis in Heerlen een man meldde met een schotwond in zijn been.

De man, een 36-jarige inwoner van Heerlen, beweerde autopech te hebben gekregen op de Randweg in Heerlen. Daar zou hij door 2 onbekende mannen zijn beroofd en in zijn been geschoten. De politie vertrouwde de verklaring van de man echter niet en ging op onderzoek uit. Daaruit bleek, dat de man in elk geval niet op de Randweg was overvallen.
Daags later, op 6 februari, hield de politie in het centrum van Heerlen een auto aan die op naam van een familielid van de gewonde man bleek te staan. In het voertuig werden 11,5 kilo amfetamine, 2,2 kilo XTC en een halve kilo hash aangetroffen; met een straatwaarde van circa €150.000. De bestuurder, een 26-jarige Heerlenaar, werd direct aangehouden. Bij het onderzoeksteam rees daarop het vermoeden, dat de schietpartij en de verdovende middelen wel eens wat met elkaar te maken konden hebben.
Al gauw bleek dat er op 5 februari een ripdeal had plaatsgevonden in een woning in de Heerlense wijk Remmenig, waarbij de verkoper in het been werd geschoten. Buiten de aangehouden bestuurder, waren daar nog twee mannen bij betrokken. De eerste, een 26-jarige Heerlenaar, werd op 8 februari aangehouden en de tweede afgelopen dinsdag. In de loop van het onderzoek werd ook de man met de schotwond aangehouden. Onduidelijk is nog, wie er geschoten heeft.
 
 
bron:Politie Limburg-Zuid 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular