Het is bijna zover... de Romeinse belegering in het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven. Op zondag 10 juli a.s. komen Romeinen en Kelten naar het museum en dat beloofd een waar spektakel te worden, zij laten zien dat de Romeinse tijd alles behalve rustig was.

Er werd veel gestreden, maar er was ook tijd voor ontspanning...
Voor de kleine Romeinen onder ons is er veel te doen. Zij kunnen zich vermaken met spelen, zoals het deltaspel, ludusspel, molenspel en het soldatenspel. Verder kunnen kinderen een Romeins olielampje maken en meehelpen met het koken op historische wijze.

In de herberg worden heerlijke gerechten geserveerd, zoals Romeinse hamburgers of heerlijke Romeinse dadeltaart. In combinatie met een beker ambrosia is de Romeinse maaltijd compleet.

De Romeinen en Kelten laten verschillende ambachten zien, laat u verrassen door het vakmanschap. Een eindje verderop kunt u een heus gladiatorengevecht bijwonen.

Een Gallische vreemdeling neemt het publiek mee naar 10 juli 205 AD en zal tijdens een speelverteling verschillende onderwerpen uit de Romeinse tijd belichten. Kleding, sieraden, voeding, geloof en meer zaken uit het dagelijkse leven komen aan bod.

Twee keer per dag zullen de Romeinen en Kelten de arena betreden om een dappere en eervolle strijd aan te gaan. Toch vonden de strijders ook tijd om te relaxen, vandaar een massagesalon met een echte Romeinse badkuip in het museum. Laat u lekker masseren...

bron:Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven