VVV Coevorden organiseert i.s.m. Stichting Natuurkunst Drenthe rondleidingen bij de inmiddels bekende ´Kunst- en natuurwandeling De Legende' in Schoonoord. Stichting Natuurkunst zet hiervoor een zestal ervaren rondleiders in en onder deze deskundige leiding wordt de wandeling extra interessant.

Want wetenswaardigheden over de kunstenaars en de kunstwerken voegen veel bij aan het genieten van de kunst en maken ook de samenhang duidelijk tussen de gekozen locaties en de kunstwerken. Want ook dat is voor de stichting een belangrijk gegeven; een verbinding aanbrengen tussen de cultuurhistorie en de beeldende kunst. Zo werd de kunstenaars gevraagd te reageren op de legende van Ellert en Brammert en werden de kunstwerken gesitueerd rond de gletsjerkuil en de authentieke pingoruïne.

De rondleidingen worden aangeboden op de donderdagmiddagen. Men kan zich hiervoor aanmelden tot 12.00 uur en men verzamelt zich dan bij het VVV kantoor Schoonoord, Slenerweg 4. Hier staan de rondleiders gereed en kan men tevens de kleurrijke catalogus aanschaffen (à¢?¬ 4,95) met de legende, geologische informatie en alles over de kunstenaars en het werk op locatie gefotografeerd.

De rondleidingen duren ca. 1 uur en 3o minuten . Kosten à¢?¬ 2,50 p.p. Kinderen tot 12 jaar betalen 1 euro. Aanmelden kan bij diverse VVV kantoren in de gemeente Coevorden, via de website [email protected] en telefonisch bij VVV Schoonoord 0591 381242

Groepen
Ook bestaat de mogelijkheid om met groepen en op andere tijden de kunst- en natuurwandeling onder begeleiding te bezoeken. Afspreken hierover kunnen eveneens via VVV Schoonoord worden geregeld

bron:Stichting Natuurkunst Drenthe