Rooms Katholieke Kerk erkent wellicht Mariaverschijningen in ItaliëIn het weekend werd bekend dat het Mariabeeld in de Sint Pieter van Acerra tot leven zou zijn gekomen. Aanvankelijk werd alleen gemeld dat het beeld bij de benen bewogen zou hebben, maar later kwamen ooggetuigen naar voren die zeiden ook gezien te hebben dat het gelaat van het beeld huidskleur had aangenomen. Sommigen spraken van een fel licht. Met verschillende, in mobiele telefoons ingebouwde fotocamera's zou onder meer de verkleuring van het gelaat duidelijk zijn vastgelegd. De Rooms Katholieke Kerk is inmiddels een diepgaand onderzoek begonnen naar de Mariaverschijningen. Of Paus Benedictus zelf ook gaat kijken is nog niet bekend.

Lichtinval
Bisschop Giovanni Rinaldi toog naar aanleiding van de meldingen naar de kerk om het Mariabeeld te bekijken. Hij zag de kleur van het beeld veranderen onder invloed van wijzigingen in de lichtinval in de moderne kerk. ,,Het werd rozeachtig, bijna alsof het huidkleurig was'', zei hij.

Pelgrims
Nadat enkele gelovigen hadden gemeld dat zij de 'verschijning' met de camera van hun mobiele telefoon hadden vastgelegd, zijn de afgelopen dagen duizenden mensen op pelgrimstocht gegaan naar Acerra. Ook zij probeerden het vermeende wonder met foto- en filmcamera vast te leggen.

Kerk gesloten
Bij aankomst in het plaatsje worden pelgrims inmiddels teleurgesteld. Het kerkbestuur heeft namelijk dinsdagavond besloten de kerk voorlopig voor het publiek te sluiten opdat experts het beeld kunnen onderzoeken. Ook de met de mobiele telefoontjes gemaakte opnamen worden geanalyseerd.
  
bron:RKKComments are closed.
%d bloggers liken dit: