176 teams doen doet dit jaar mee aan de 14e Roparun, de langste non-stop estafetteloop ter wereld. Voor de tweede keer  zal de Roparun starten in Parijs en finishen in Rotterdam: de vorige  edities liepen andersom, van Rotterdam naar Parijs. 

Zaterdag 14 mei start bij Parijs de Roparun. Op tweede pinksterdag16 mei, zullen tussen 12.00 uur en 18.00 uur de 176 teams finishen op de Coolsingel in Rotterdam. 
 
Hieraan voorafgaand is de finish van de Homerun, een loop van 6,5 kilometer vanaf het Familiehuis van de Daniel den Hoedkliniek naar de Coolsingel over het Roparunparcours. De opbrengst van deze Homerun komt ten goede aan het Familiehuis. Het startschot wordt gelost door Erica Terpstra en de prijzen worden op de Coolsingel uitgereikt door Nelli Cooman. 
 
De opbrengst van de Roparun is bestemd om de kwaliteit van leven van  mensen met kanker te verbeteren volgens  motto   
 
Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen 
meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. 
 
Tot nu toe werd voor die doelen al ruim 16  miljoen euro bijeengelopen.  
 
Een team dat meedoet aan de Roparun bestaat uit acht lopers, begeleidende fietsers en andere ondersteuning, zoals masseurs, teamcaptain en een cateringploeg, waardoor er per team gemiddeld 25 personen onderweg zijn.  
 
Aan de Roparun doen teams mee uit het gehele land en er worden doelen in geheel Nederland en Frankrijk ondersteund.  In de editie 2005 lopen 2 Franse teams mee en voor de eerste keer 2 teams uit België 
 
bron:Stichting Roparun