Tijdens het eindfeest van de Roparun 2005 op zaterdag 18 juni in Ahoy Rotterdam is de totaalopbrengst bekend gemaakt. De 14e editie van de Roparun heeft een bedrag 2.401.958,== euro opgebracht.

Opbrengst
Dit geld zal worden besteed om de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren volgens het motto van Stichting Roparun

trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven
Met de opbrengst van de Roparun 2005 ontvangen diverse projecten en instellingen steun van stichting Roparun:
o.a realisatie van het vierde Roparun Inloophuis ten behoeve van Stichting Parkhuysen in Almere, voorstellingen van Stichting Poppentheater Kameleon op kinderafdelingen van ziekenhuizen, een extra patiëntenkamer in het Roparun Hospice Trivium in Hengelo, de jaarlijkse Roparunkinderdag , uitgave van een brochure van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker, inrichting van Hospice De Waterlelie in Spijkenisse en een bijdrage voor de nieuwbouw van het Familiehuis van de Erasmus MC Daniel den Hoed Kliniek. Ook wordt jaarlijks een bedrag gestort in het Sociaal Fonds voor patiënten in de Daniel den Hoed kliniek.

Teams
Alle teams hebben met diverse acties geprobeerd zoveel mogelijk geld voor het goede doel bijeen te brengen. Naast de drie winnaars van de wedstrijd is er ook een klassement voor de drie teams met de hoogste opbrengst. Team 001 Stichting Hoeksche Waard Runners heeft met het geweldige bedrag van 81.185,== euro het meeste geld opgehaald. Team 093 De Wever 1 heeft met 70.950,00 euro de op à©à©n na hoogste opbrengst. Op de derde plaats eindigde team 126 ABN AMRO Banklopers ; zij haalden een bedrag van 66.754,95 euro op. Deze drie teams zijn tijdens het feest in Ahoy op het podium feestelijk gehuldigd.

bron:Stichting Roparun