Zondag 4 september aanstaande organiseert stichting Roparun tijdens de wereldhavendagen de 6e Roparun Kinderdag. Op deze dag gaan patiëntjes van
het  Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en het VU Medisch Centrum in Amsterdam aan boord van MS  Classic Lady een rondvaart maken door de Rotterdamse havens.

Stichting Roparun zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van
kankerpatiënten. Op deze kinderdag kunnen de patiëntjes samen met ouders,
broertjes en zusjes even de zorgen van alle dag vergeten. Naast de rondvaart door de haven worden er aan boord van het schip verschillende leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Voorafgaand aan de afvaart wordt de Roparunnerstad 2005 bekend gemaakt. De deelnemende teams van de Roparun 2005 hebben hun stem uitgebracht op de stad met de meest feestelijke doorkomst tijdens de afgelopen Roparun. Genomineerd zijn: Bergen op Zoom, Ossendrecht, Oude Tonge, Steenbergen en Westmaas; in België Herne en Zele en  in Frankrijk Vermand en Saultain. Aan de 1e, 2e en 3e prijs zijn  geldbedragen van respectievelijk  50.000,--, 25.000,--  en 12.500,-- euro verbonden die door de winnende gemeenten besteed worden  aan een project in of nabij de gemeente dat valt binnen de doelstellingen van stichting Roparun.
De Roparun dit jaar bracht 87.500 euro bijeen voor projecten ten bate van kankerpatiënten.

bron:Stichting Roparun