Zondagochtend omstreeks drie uur ontstond er op de Tjalklaan, na een aanrijding tussen twee personenauto's, onenigheid tussen de inzittenden van een auto met Frans kenteken en de inzittenden van de andere auto. Nadat à©à©n van de Fransozen verbaal had gedreigd met een vuurwapen gingen zij er vandoor. Op Giessenweg reden zij vervolgens tegen een auto aan van een 40-jarige vrouw uit Utrecht.

Zij was getuige van de eerdere aanrijding en onenigheid, was geschrokken van de Franse inzittenden en reed uit schrik de rijksweg A20 op. De 23-jarige automobilist uit Frankrijk volgde de vrouw en reed met zijn auto meerdere malen tegen de auto waarin de vrouw en drie kinderen van 3, 5 en 13 jaar oud zaten. Op het moment dat de Franse automobilist naast de auto van de vrouw ging rijden en weer tegen de auto van de vrouw aanreed, verloor hij de macht over het stuur en belandde met de auto tegen een vangrail. Eà©n inzittende werd hierbij uit de auto geslingerd en kwam op het wegdek terecht. Hij raakte zwaar gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De 40-jarige vrouw en de drie kinderen bleven ongedeerd.

Gealarmeerde politiemensen hebben de bestuurder en een 22-jarige inzittende aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten. De automobilist verkeerde onder de invloed van alcohol.

Enkele rijbanen van de rijksweg A20 en de afrit Crooswijk zijn in verband met opruim-, reparatiewerkzaamheden en onderzoek enige tijd afgesloten geweest.

Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond