Rotterdam is een nieuw evenement rijker. Christmas Wonderland biedt een breed en gratis toegankelijk programma dat Rotterdam van 16 t/m 24 december volledig in de kerstsferen zal onderdompelen. Met Christmas Wonderland wordt een nieuwe traditie in gang gezet; dit jaar wordt de aftrap gegeven in een kleine opzet. Met de grote Noorse kerstboom voor het stadhuis als stralend middelpunt, wordt Rotterdam omgetoverd tot een echte kerststad.

Naast het jaarlijkse traditionele ontsteken van de lichtjes in de kerstboom wordt de Rotterdamse binnenstad het decor van tal van voorstellingen, kraampjes en straatacts. Na een bezoek aan Christmas Wonderland is het kerstgevoel niet meer weg te denken! Christmas Wonderland wordt georganiseerd door evenementenorganisator DUCOS/ACR in opdracht van Gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals.

Dit wordt de eerste editie van Christmas Wonderland. Dit jaar kent het evenement een relatief kleine opzet, maar het heeft de ambitie de komende jaren uit te groeien tot hà¨t kerstevenement van Nederland.

Het programma van Christmas Wonderland start op 16 december. Na het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom voor het stadhuis op de Coolsingel, openen de ramen van het stadhuis zich van waaruit kinderkoor ´Prettig Weekend' een sprookjesachtig kerstconcert ten gehore zal brengen.

Een greep uit het aanbod van Christmas Wonderland? Naast het kinderkoor op 16 december kunnen bezoekers genieten van diverse kerstkoren waaronder een Amerikaans kerstkoor en de Carmenian Gospel Singers. Verder wordt een levensgroot Hans en Grietje Knusperhaus bij het stadhuis onthuld waar kinderen snoepjes kunnen halen. Dit unieke kersthuisje wordt geheel gemaakt van eetbare materialen en wordt gemaakt door leerlingen van het Albeda College in Rotterdam. Daarnaast biedt Christmas Wonderland dansende sneeuwpoppen, arresleetochten, kerstvertellingen in Dickens-sfeer en nog veel meer.

bron:Ducos