Vanaf vandaag starten ze met de verkoop van Jantje Beton Loten; ruim 140.000 kinderen van meer dan 1200 basisscholen. De helft van de opbrengst van de loten gaat naar de scholen zelf. Die gebruiken het geld voor leuke extraatjes zoals spelmateriaal of schoolreisjes. De andere helft van de opbrengst gaat naar Jantje Beton.

De populaire popgroep CH!PZ nam maandag een kijkje bij een project dat door Jantje Beton wordt gesteund en ontving als aftrap van de loterij een reuzenlot van de kinderen uit het Leefkringhuis in Amsterdam.

In het Gà¨re Paulussen Leefkringhuis worden kinderen opgevangen die tijdelijk
nergens anders naar toe kunnen, bijvoorbeeld omdat hun ouders ernstig in de problemen zitten. CH!PZ reageerde geschokt op de situatie van de kinderen: Het is toch ongelofelijk dat deze kinderen nergens terecht kunnen omdat hun ouders illegaal zijn, zei Peter toen hij de verhalen van de kinderen hoorde. Ik kom zelf uit Amsterdam, maar wist niet dat dit in de stad gebeurt.

Jantje Beton komt al ruim 36 jaar op voor speelkansen van kinderen in Nederland. Daarbij wordt speciale aandacht besteed aan extra kwetsbare kinderen, voor wie zorgeloos spelen nooit vanzelfsprekend is. Juist voor deze kinderen steunt Jantje Beton duizenden speelprojecten per jaar, van trapveldje tot circusworkshop, van een ontspannen dagje uit tot een kijkje achter de schermen van het bedrijfsleven. Uit onderzoek blijkt dat in Nederland tussen de 500.000 en 700.000 kinderen opgroeien in kwetsbare situaties, zoals armoede, gezinsproblemen of sociaal isolement.

De Jantje Beton Loterij loopt dit jaar van 14 tot en met 27 september 2005. In totaal worden ongeveer anderhalf miljoen loten in omloop gebracht. We hopen dat de loterij dit jaar weer een succes zal zijn, aldus Peter, C!lla, Rach-L en Kev!n van CH!PZ, want extra steun voor de kinderen die het minder goed hebben in ons land is hard nodig. Wij vinden het geweldig dat er zoveel kinderen loten verkopen en daarmee Jantje Beton helpen iets voor deze kids te doen.

bron:Jantje Beton