ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord - Ridderster (Wijkpolitie, Beredenen, Hondengeleiders, Regionale Ondersteunings Groep ROG) heeft zaterdagavond en -nacht, in samenwerking met personeel van de RET, Parkeercontrole en Stadstoezicht, een integrale actie gehouden in het kader van de bestrijding van horecaoverlast in de omgeving van de Maashaven. Er werden ruim honderd mensen bekeurd voor verschillende overtredingen. Bij een uitstapcontrole door de RET op het metrostation Maashaven werden mensen bekeurd en gewaarschuwd omdat ze geen geldig plaatsbewijs hadden. Veel reizigers gaven aan de aanwezigheid van RET- en politiepersoneel te waarderen. Parkeercontrole is actief geweest in de Tarwewijk, Bloemhof en Afrikaanderwijk, er werden diverse bekeuringen uitgeschreven.

Medewerkers van Stadstoezicht hebben toezicht gehouden in de straten rondom het uitgaansgebied. Zij spraken mensen aan die geluidsoverlast veroorzaakten en verwezen parkeerders naar 'parkeren op afstand' aan de Maashaven NZ. Medewerkers van een discotheek hielden toezicht bij het parkeren.
Politiemensen arresteerden een woninginbreker op heterdaad, hielden een bromfietser aan die met volle snelheid over kruisingen raasde, drie horecagelegenheden werden gesloten omdat ze te laat open waren, folderaars werden verwijderd van de openbare weg in verband met vervuiling en iemand die onwel werd is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Bij de bestrijding van de overlast werden bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, openlijk drankgebruik, schreeuwen op straat, vuil op straat achterlaten, verkeersovertredingen en geen identiteitsbewijs hebben. Verder kregen 15 automobilisten een proces-verbaal omdat ze teveel drank op hadden. Noemenswaardige openbare orde problemen deden zich niet voor.

Bron: Politie Rotterdam Rijmond