Ruim 5000 klassen uit het basisonderwijs doen dit jaar tijdens de Kinderboekenweek mee aan het spannende Spoorzoekspel dat NS speciaal voor de Kinderboekenweek heeft laten schrijven. In dit spel gaan kinderen uit groep 6 en 7 met hulp van de magische figuren op zoek naar de oplossing van het mysterie van de Arce Secra. Elke schooldag moeten ze een deel van het mysterie oplossen. Na tien dagen volgt de ontknoping. Vorig jaar deden 4.000 klassen mee aan het Spoorzoekspel. Tien winnende klassen worden uitgenodigd voor een speciale voorstelling van Hans Klok.

Alle basisscholen die het schoolpakket van de CPNB voor de Kinderboekenweek hebben besteld, hebben in het schoolpakket het spoorzoekspel gratis ontvangen. Het spoorzoekspel sluit aan bij het thema De Toveracademie - Boeken vol magie. De Kinderboekenweek wordt gehouden van 5 t/m 15 oktober 2005.

NS biedt het spoorzoekspel aan als hoofdsponsor van de Kinderboekenweek. Deze sponsoring past binnen de NS-campagne 'Tijd voor lezen'. Reizen per trein en lezen zijn een logische combinatie en staan in deze campagne centraal. Het spoorzoekspel is ontwikkeld door Keesie bv, een communicatie-adviesbureau dat zich richt op kinderen en jongeren.

bron:NS