Na 5 maanden heeft de tentoonstelling Testpiloten (m/v) gezocht, kom ook vliegen! al ruim 70.000 bezoekers getrokken.  De tentoonstelling is een eerbetoon aan de luchtvaartpioniers en gaat met sprongen door de twintigste eeuw. De techniek en achtergronden van het fenomeen vliegen worden in deze spectaculaire tentoonstelling op een populair-wetenschappelijke manier getoond. De bezoeker wordt door middel van verschillende opstellingen en experimenten op een uitnodigende manier bij de expositie betrokken.  

Samenwerking Museon en D-reizen 
Het Museon en reisbureauorganisatie D-reizen hebben een gezamenlijke campagne opgestart waarbij mensen die een auto(kampeer)vakantie boeken toch het vliegen kunnen ervaren bij het Museon. In de 170 D-reizen Vakantiewinkels liggen deelnameformulieren waarmee helikoptervluchten van Prince Helicopters in Zierikzee te winnen zijn. Ook kunnen lezers van de Last-minute krant van D-reizen op vertoon van een speciale actiebon het Museon gratis bezoeken.  
 
D-reizen 
D-reizen is de met 170 Vakantiewinkels, 5 callcenters en D-reizen.nl, dà© grootste onafhankelijke reisbureauorganisatie in Nederland. Van vrijwel alle Nederlandse reisorganisaties en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen worden reizen verkocht. Het enorme aanbod aan vakanties en het feit dat er altijd een PrijsCheck(r) gemaakt wordt kan D-reizen de beste reis voor de laagste prijs garanderen. 
 
Aanvullende tentoonstellingsinformatie: niet alleen kijken maar ook doen! 
De vormgeving van de tentoonstelling is erop gericht dat de bezoeker zich meteen in de wereld van de luchtvaart waant. Bewegwijzering, fotos, modellen en gesimuleerde praktijksituaties geven op een toegankelijke manier een schat aan informatie. Enkele voorbeelden: door gebruik van windtunnels en schaalmodellen wordt uitgelegd waarom een superzwaar vliegtuig toch kan opstijgen. Het is mogelijk een echte Cessna 150 te besturen. Stap binnen in de toren van de luchtverkeersleiding en bekijk de vliegbewegingen die op een dinsdagmiddag plaatsvinden op een internationale luchthaven. Of ga op ontdekkingsreis en kom er achter wat de voordeligste manier van reizen is: per auto, per trein of met het vliegtuig. Welke route is de snelste? En de goedkoopste? Welk vervoersmiddel gebruikt de minste energie? Het is ook mogelijk om plaats te nemen in de helibike, deze helicopter stijgt op door eenvoudigweg te fietsen! De 'testpiloten' (jong en oud!) mogen niet naar huis voordat zij in de levensechte cockpit van de Draken straaljager zijn geklauterd en in de pilotenstoel hebben plaatsgenomen om met behulp van de simulator weg te vliegen! Ook kunnen de bezoekers vanuit het Museon een videomail opnemen en via internet versturen. De tentoonstelling is te zien tot en met 28 augustus. 
 
bron:Museon