Op vrijdagavond zijn er ruiten ingegooid bij twee onderwijsinstellingen aan de Bosanamoon in Deventer. Tussen 18.45 uur en 19.00 uur (rust van de voetbalwedstrijd Nederland –Ivoorkust) waren een aantal jongetjes (van een jaar of 12) aan het voetballen op het schoolplein. Ook een drietal andere jongens van een jaar of 16 waren daar aan het voetballen. Na de wedstrijd, tegen 20.00 uur zijn de ruiten ingegooid door een jongen op een scooter.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen. Ook wil de politie graag in contact komen met twee jongens die tussen 18.45 uur en 19.00 uur aan het voetballen waren. Hun signalementen luiden als volgt: Beiden zijn ongeveer 15 á 16 jaar oud, blank en circa 1.75 meter lang. De één had rood/rossig (stekelig) haar en veel sproeten in zijn gezicht. De andere heeft zwart haar (achterovergekamde stekels). Beiden droegen een blauwe spijkerbroek (type skatebroek). Ook droeg één van hen geel met zwarte sportschoenen (Puma's) met een grote tong.
Het signalement van de verdachte op de scooter is als volgt:
Jongeman van 16 á 17 jaar, circa 1.80 lang, blank, normaal postuur en zwart haar. De jongen droeg een zwart vest met een capuchon en een spijkerbroek en reed op een zwart/zilverkleurige scooter. Tevens zat er een blond meisje achterop de scooter.Mocht u meer informatie hebben dan verzoekt de politie u contact op te nemen via 0900-8844.

bron:Politie IJsselland