Hoogeveen ´ Op de Nadirlaan in Hoogeveen ontstond zaterdag rond middernacht ruzie na een aanrijding. Daarbij is over en weer geslagen.
Een 21 jr. automobilist uit Hoogeveen zag te laat dat er op de rijbaan een fietser en een bromfietser stil stonden. Hij probeerde nog op tijd te stoppen maar waarschijnlijk mede door een te hoge snelheid lukte hem dit niet. Hij botste tegen de fietser en de bromfiets. De 23 jr. fietser en de 18 jr. bromfietsbestuurder, beiden uit Hoogeveen, raakten niet gewond. Achter de auto reed een andere auto, bestuurd door een 33 jr. man uit Hoogeveen. Ook deze kon niet op tijd stoppen en botste tegen de voor hem afremmende auto. Beide auto´s werden behoorlijk beschadigd.

Na de aanrijding ontstond er tussen de bij de aanrijding betrokken personen ruzie over de schuldvraag. Hierbij werd geslagen. Ook bemoeiden omstanders zich er mee. Wat er precies allemaal is gebeurd is niet duidelijk. Meerdere mensen hebben te kennen gegeven dat ze aangifte van mishandeling zullen gaan doen.

De 21 jr. man had gedronken. Ook vermoedt de politie dat hij drugs heeft gebruikt. Hij werd aangehouden. Een XTC pil die hij bij zich had is in beslag genomen. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van ongeveer 0,6 promille. I.v.m. mogelijk druggebruik nam een arts een bloedproef.

Ook de 18 jr. bromfietser had gedronken en werd aangehouden. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van 0,8 promille. Mogelijk dat ook de bromfiets waarop hij reed niet verzekerd is. De politie maakt voor de diverse overtredingen proces-verbaal op. Afhankelijk van aangiften wordt onderzoek gedaan naar mogelijke mishandeling.

Bron: Politie Drenthe

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular