De omstreden programmamakers Paul Jan van de Wint en Rob Muntz brengen een "godlasterende serie" op de buis. De RVU zendt de eerste aflevering van God bestaat niet op 7 juni op Nederland 3 uit.

Gefileerd
Van de Wint en Muntz lieten gisteren weten dat in de zesdelige serie "geen geloof gespaard blijft". "Moslims, joden, christenen, boeddhisten en ietsisten worden feilloos gefileerd en geanalyseerd", aldus het duo. Gesprekken met deskundigen worden afgewisseld met absurdistische filmpjes.

Hitler
De programmakers werkten eerder voor de VPRO, maar met deze omroep kwamen zij in conflict na 'het Hitler-item'. In dit filmpje uit 2000 was Muntz te zien verkleed als de Duitse dictator Hitler die in Wenen orthodoxe joden de stuipen op het lijf joeg.

Educatief
De RVU educatieve omroep is een niet-ledengebonden omroep, geheel onafhankelijk van levensbeschouwingen, ideologieën of religies en maakt deel uit van het Nederlandse publieke omroepbestel. Samen met Teleac/NOT vormt de RVU de stichting Educatieve omroepcombinatie. Deze stichting geeft voor een belangrijk deel invulling aan de educatieve opdracht, zoals deze wettelijk is voorgeschreven en heeft als doel 'educatie' binnen de publieke omroep te intensiveren.

bron:RKK

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular