(Persbericht) Sahara Interactive introduceert de eerste 55inch LED touch display binnen haar assortiment van ´C touch All in One‘˜ displays. Dit touch display bespaart maar liefst tot 50 procent op energiekosten. Deze energiebesparing komt overeen met jaarlijks 113 kilo minder CO2. Om deze CO2 uit de lucht te halen moeten 10 bomen een jaar lang groeien!
Tegelijkertijd is het de meest complete Full HD Touch Display in zijn soort. De Optical Sensing technologie zorgt voor een zeer snelle en nauwkeurige bediening zodat het display eenvoudig te bedienen is door vinger- of penaanraking.

Alle mogelijke aansluitpunten voor meerdere analoge of digitale bronnen zijn aan de onderzijde van het display gepositioneerd. Deze bronnen worden via het display bediend en kunnen zelfs gelijktijdig getoond worden. Verder biedt de C touch 55inch LED All in One een energiestand, verschillende koelfuncties, Picture in Picture en een geïntegreerde versterker. Het LED display zorgt voor een haarscherp beeld en heeft een levensduur van 45.000 uur.

Optical Sensing en multi touch
De C touch All in One displays maken gebruik van Optical Sensing technologie. Rondom in de rand van het display bevinden zich camera‘˜s die de bewegingen van de vinger op pen bij aanraking op het scherm uiterst nauwkeurig registreren. Dankzij de multi touch software verwerkt het systeem de aanraking van meerdere vingers of pennen probleemloos tegelijkertijd. Het assortiment van C touch biedt een keuze uit Full HD displays met een beelddiagonaal van 42 tot 82 inch. Alle displays zijn standaard voorzien van een antireflectie coating.

De C touch producten zijn Plug & Play, volledig compatible met Windows 7 en hebben geen aparte installatiesoftware of licenties nodig. Elke computer met een USB-aansluiting kan eenvoudig worden aangesloten. Er zijn vele toepassingsgebieden voor deze interactieve systemen: onderwijs, bedrijfsleven, beurzen & tentoonstellingen, digital signage, ziekenhuizen, televisieomroepen, overheid, reizen/openbaar vervoer, retail, etc.

Dit onderhoudsvrije interactieve alternatief voor white boards kan worden bevestigd op een verrijdbare standaard waardoor wandmontage niet nodig is en het systeem desgewenst eenvoudig van de ene naar de andere ruimte getransporteerd kan worden.

De displays worden standaard geleverd met drie jaar garantie (optioneel vijf jaar). De nieuwe C touch 55inch LED All in One is vanaf november 2010 leverbaar.

Sahara Interactive B.V.
Sahara is een dienstverlenend specialist en leverancier van complete, interactieve presentatieproducten. Het bedrijf stelt zich ten doel haar dealers maximale ondersteuning te verlenen. Met meer dan 10 jaar ervaring levert Sahara maatwerk. Sahara staat voor de levering van kwalitatief hoogwaardige producten tegen concurrerende prijzen. Door een breed merkenbeleid en professionele advisering garandeert Sahara de juiste oplossing voor elke toepassing en wens; van de levering van een los product tot complete audiovisuele installaties, inclusief servicetrajecten.

www.sahara-interactive.nl