Vanaf vandaag biedt TPG Post alle gebruikers van eBay.nl en Marktplaats.nl de mogelijkheid om PrePaid verzenddozen aan te schaffen via beide sites. Op deze manier wordt het veel eenvoudiger om pakketten te versturen binnen Nederland. De PrePaid verzenddozen zijn voorgefrankeerd en verkrijgbaar in drie verschillende formaten. TPG Post levert de dozen gratis bij de gebruikers thuis af. Deze kunnen de dozen vervolgens afgeven bij het Postkantoor of een TPG Post Servicepunt.

Sinds begin 2005 voorziet TPG Post gebruikers van eBay.nl en Marktplaats.nl - via een speciale pagina op beide sites - van een passend advies over de verzending van items die via eBay of Marktplaats gekocht of verkocht zijn.

Deze samenwerking wordt nu dus uitgebreid door PrePaid verzenddozen aan te bieden. De afgelopen maanden is er door alle betrokken partijen intensief samengewerkt om dit unieke product in Nederland op de markt te brengen.

PrePaid dozen maken verzenden internetproducten gemakkelijk Steeds meer consumenten en bedrijven maken gebruik van de veilingsite eBay en rubrieksadvertentiesite Marktplaats.nl. Op dit moment heeft eBay.nl meer dan 1,2 miljoen geregistreerde leden, terwijl Marktplaats per dagr meer dan 2,1 miljoen  bezoeken op haar site heeft. TPG Post wil de gebruikers van deze handelsplaatsen graag speciale producten bieden die het handelsverkeer vergemakkelijken. De voordelen van deze PrePaid verzenddozen zitten vooral in het gemak voor de klant en in de prijs, de verkoopprijs van een PrePaid verzendoos ligt namelijk lager dan de totale verkoopprijs van 1 pakketzegel en 1 postpak op het postkantoor. De PrePaid verzenddoos is bovendien voor allerlei zendingen, zowel particulier als zakelijk, te gebruiken. De dozen zijn vanuit huis of kantoor te bestellen en worden thuis of op kantoor bezorgd. De gebruiker hoeft zelf dus niet meer de deur uit om een verpakking te zoeken of apart pakketzegels te kopen.

PrePaid verzenddozen in de praktijk
PrePaid verzenddozen zijn stevige dozen die voorgefrankeerd zijn. Pakketzegels zijn dus niet nodig. De dozen kunnen eenmalig worden gebruikt om een zending binnen Nederland te versturen met TPG Post Pakketservice.
Deze verzenddozen zijn in bundels van tien te verkrijgen in verschillende formaten, alle met een gemakkelijke sluiting. Op de doos plakt de afzender een barcode, zodat men het pakket kan volgen via Track en Trace op www.tracktrace.nl. De betaling geschiedt via PayPal. PayPal, onderdeel van eBay, is een onderneming die iedereen met een e-mailadres, zowel particulieren als bedrijven, in staat stelt veilig, simpel en snel betalingen online te verzenden en te ontvangen.

Over eBay
Met 147 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel, waarbij het voor haar kenmerkende veilingprincipe voorop staat. eBay stelt gebruikers, zowel particulieren als bedrijven in staat om praktisch alles te verhandelen. Alle 33 internationale eBay-sites staan met elkaar in verbinding, waardoor wereldwijd iedereen kan participeren in lopende veilingen. Onlangs werden de resultaten van het eerste kwartaal 2005 aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl

Over Marktplaats
Marktplaats.nl, opgericht in 1999 en in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is Marktplaats.nl uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag komen er meer dan 70.000 nieuwe advertenties op de site bij van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl

Over TPG Post
TPG Post verwerkt dagelijks zo'n 17 miljoen poststukken met meer dan 7 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TPG Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. TPG Post Pakketservice is marktleider in Nederland in de pakkettendistributie.

Het bereikt elk adres in Nederland en bezorgt 350.000 pakketten per dag. Naast de activiteiten op het gebied van post is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TPG Post heeft meer dan 65.000 mensen in dienst. De omzet in 2004 bedroeg EUR 3.900 miljoen.

bron:TPG