Het Nationale MarathonCongres en Hardlooptrainers Nederland hebben een convenant gesloten. Hierin is de intentie om nauwer te gaan samenwerken vastgelegd. Voorzitter Bob Boverman van de verenigde hardlooptrainers: à¢â‚¬Å“De doelstellingen van het congres sluiten goed aan bij die van onze vereniging. Kennisoverdracht is een belangrijke voorwaarde om de vakbekwaamheid van de Nederlandse Hardlooptrainers verder op te krikken. Het Nationale MarathonCongres biedt onze leden een leerzame ontmoetingsplaats met een zeer gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programmaà¢â‚¬.

Tijdens het congres zal voor de eerste keer de à¢â‚¬Å“POLAR Hardlooptrainers Nederland Awardà¢â‚¬ worden uitgereikt. De uitreiking van deze nieuwe Award voor de beste hardlooptrainer sluit goed aan bij de uitreiking van de Jaarbeurs Marathon Awards voor beste marathonloper en -loopster, welke ook tijdens het Marathoncongres plaatsvindt.

Het MarathonCongres heeft eveneens nauwe banden met de Vereniging van Vlaamse Atletiektrainers (VAT). Dit resulteert bijvoorbeeld in een bijdrage van Tom van Hooste, met een marathontijd van 2h10,38 à©à©n van de beste marathonlopers van België. Tom zal enkele workshops verzorgen. De VAT neemt haar mediatheek mee naar Utrecht en stelt de deelnemers in staat een keur aan artikelen over alle facetten van de marathontraining te kopiëren. Voorzitter van het congres is journalist en atletiekkenner Ivan Sonck, eveneens uit België.

Het 2e Nationale MarathonCongres vindt op zaterdag 3 april 2010 plaats in Jaarbeurs Utrecht. Het programma richt zich op trainers en beoefenaars van duursporten op wedstrijd- en recreatief niveau.

Meer informatie op www.marathoncongres.nl en www.hardlooptrainers.nl.