Philips en UPC zijn een strategische samenwerking aangegaan om HDTV (High-Definition TV) in Nederland en later in andere Europese landen te introduceren.
De samenwerkingsovereenkomst biedt UPC klanten in Nederland de mogelijkheid om in 2006 grote sportevenementen, zoals internationaal voetbal, en veel andere programma's in HDTV-kwaliteit te bekijken.

Deze samenwerking combineert Europa's leidende consumentenelektronica fabrikant met Europa's grootste kabelbedrijf. Gevolg van deze samenwerking is dat UPC in 2006 een interactieve HDTV-geschikte set-top box aan haar klanten zal aanbieden. Beide bedrijven zullen daarnaast ook gezamenlijke promotieactiviteiten in de eerste helft van het volgende jaar beginnen.

2006 - het jaar van HDTV
Bij HDTV uitzendingen worden televisie signalen met een veel hogere resolutie dan
traditionele televisie doorgegeven. De digitale HDTV uitzendingen zorgen voor
uitzonderlijke helderheid, kleuren en scherpte, waarmee de home cinema ervaring pas echt tot zijn recht komt.

Philips en UPC zijn er van overtuigd dat 2006 het jaar zal worden waarin HDTV in Europa van de grond komt. Grote evenementen, bijvoorbeeld op het gebied van internationaal voetbal, zullen hieraan een verdere impuls geven. Omroeporganisaties, televisie distributiebedrijven, filmmakers en producenten van televisieapparatuur zijn allen aan het investeren om HDTV tot een succes te maken. Philips speelt hierin een belangrijke rol door nauw met omroeporganisaties en kabeldistributiebedrijven, zoals UPC, samen te werken om uiteindelijk de HDTV-ervaring voor Tv-kijkers mogelijk te maken.

UPC Digital TV
De verdere ontwikkeling van interactieve digitale TV is cruciaal voor UPC's televisie strategie. In Nederland is UPC zojuist gestart met de grootschalige introductie van digitale TV. Het bedrijf investeert hier in 300 miljoen euro. Met deze investering wil UPC digitale TV voor een groot publiek mogelijk maken.

Philips zal zijn HDTV DCR7000  voor Euro-DOCSIS geschikte set-top box aan UPC klanten beschikbaar stellen. Deze zal MPEG-4 HDTV streams van UPC decoderen om kijkers de volledige interactieve digitale TV ervaring te bieden.

Europese HDTV pionier
'De overeenkomst met UPC geeft Philips een unieke mogelijkheid om HDTV in de Europese markt te promoten', zegt Rudy Provoost, CEO van Philips Consumer Electronics en Senior Vice President Royal Philips Electronics. 'We verheugen ons op verdere samenwerking met UPC, waarbij onze toonaangevende set-top box technologie UPC's HDTV aanbod versterkt. Meer dan 90 procent van Philips Europese grootscherm FlatTV(tm) installaties zullen voor het eind van 2005 HD-geschikt en gelabeled zijn, waardoor de consument kan genieten van een volledig high definition beeld.'

Gene Musselman, President en Chief Operating Officer van UPC Broadband stelt: 'We zijn blij om samen te werken met een partner als Philips, zodat we onze klanten televisie in HDTV kwaliteit kunnen aanbieden. Wij geloven dat het succes van nieuwe HDTV systemen, gebaseerd op de ATSC standaard die elders in de wereld worden toegepast, ook in Nederland zullen worden gebruikt.'

bron:UPC

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular