Voor de allereerste keer samenwonen met je partner kan ongelofelijk spannend zijn en misschien wel een klein beetje eng. Puntje bij paaltje vinden jullie elkaars gezelschap fijn en vinden jullie het prettig om rondom elkaar te zijn. Desondanks kan het samenwonen complicaties opleveren die de sterke fundering van je relatie doet wankelen. Om narigheid te voorkomen is het belangrijk dat jullie beiden klaar zijn om samen te wonen. Te snel samenwonen in een gepassioneerde nieuwe relatie is vaak ook geen goed idee. Hanteer daarom de volgende geboden om te testen of samenwonen voor jullie is weggelegd.

  1. Jullie gaan samenwonen voor de juiste redenen

Samenwonen is een grote stap in jullie relatie, en dit moet een besluit zijn waar jullie beiden achter kunnen staan. Zonder druk vanuit je partner, je vrienden of vanuit je familie. Daarom is het ook geen goede reden dat jullie voor een bepaalde tijd samen zijn of dat je minder huur gaat betalen wanneer jullie de kosten delen. Jullie moeten samenwonen omdat dat beiden heel graag willen.

  1. Jullie kunnen conflicten samen met elkaar oplossen

Met name omdat jullie leefruimte nu gezamenlijk is, waarbij de vierkante meters beperkt is. Ter illustratie, wanneer je plotseling ergert aan het feit dat je vriendin haar spullen overal laat rondzwerven, of dat je vriend nooit zorg draagt voor de afwas. Dan is het belangrijk dat jullie beiden manieren hebben gevonden om conflicten met elkaar op te lossen. Op een manier waar jullie beiden gelukkig van worden. Je kan maar beter hierop voorbereid zijn en hierover duidelijk afspraken maken.

  1. Jullie zitten op 1 lijn als het graat om de toekomst

Als je er écht klaar voor bent om samen te wonen met je partner, dan is het belangrijk om volledige comfortabel te voelen bij elkaar als jullie samenzijn. Het de momenten dan je elkaar treft na het douchen, wanneer je je haar aan het stijlen bent of je mooi hebt aangekleed hebt, is wanneer jullie leven samen echt begint te worden. Zelfs dat jullie comfortabel genoeg zijn om de ochtendadem te tolereren, bezweet thuiskomen en zelf wanneer de toilet verstopt raakt.

Bron: https://www.happypancake.nl/

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular