De menselijke resten die de politie donderdag 5 mei 2005 in het bosgebied Prikkenis in Heerlen heeft aangetroffen, blijken van de sinds 11 juli 2003 vermiste Samira van de Wal uit Brunssum te zijn. De identificatie is het resultaat van het onderzoek van de technische recherche en het Nederlands Forensisch Instituut.

Samira van de Wal, die destijds 20 jaar was, was drugsverslaafd en hield zich op in de Heerlense drugs- en prostitutiescà¨ne. Het lichaam van Samira werd op donderdag 5 mei door een wandelaar gevonden. Uit het onderzoek bleek dat Samira slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Op donderdag 19 mei 2005 zal de politie een uitgebreide zoekactie houden in het gebied waar het lichaam van Samira werd aangetroffen. Hierbij zal worden gezocht naar sporen van het misdrijf, ontbrekende delen van het lichaam en spullen van Samira die vermist worden. Het gebied rond Prikkenis zal die dag worden afgesloten. De politie zal in de toekomst wellicht op nog meer locaties onderzoek doen.

Aan de zaak Samira van de Wal werd in diverse tv-programma's uitgebreid aandacht besteed. Zo werd de zaak behandeld in het programma Tros -Vermist en de Gouden Tip van L1

bron:Politie Limburg Zuid