Persbericht

Het stof is opgetrokken, de eerste indrukken zijn verzameld. Vorige week was na maanden van roddels en geruchten eindelijk de onthulling van de Samsung Galaxy Note 3 smartphone. Is het een evolutie of een revolutie, deze derde generatie telefoon-met-pennetje?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Galaxy Note 3 is een evolutie. De revolutie van twee jaar geleden  - de originele Galaxy Note - wordt nu jaar na jaar verder bijgeschaafd. Wat een ruwe diamant was, heeft nu alle trekken van een volwassen concept. Zelfs de S Pen stylus - toch hà©t onderschende element van de Note serie - is nu een functioneel, integraal deel van het geheel.

Maar eerst de feiten: de Galaxy Note 3 is uitgerust met een 5,7 inch Super Amoled scherm met een 1080p full HD resolutie. Binnen in het toestel werkt Qualcomm's Snapdragon 800 quad core processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz. De toestelvariant met Samsung's eigen Exynos 5 Octa chip blijft voorbehouden aan landen in Zuid-Oost Azië. Verder is er een 13 megapixel camera aanwezig - dezelfde als in de Galaxy S4 - en een flinke batterij met een capaciteit van 3200 mAh. De Note 3 is op dit moment de eerste smartphone met 3 GB RAM geheugen, waar 2 GB voor de meeste concurrenten de standaard lijkt.

De Galaxy Note 3 is dus ongeveer even groot als zijn voorganger, de Note 2. Een tikje lichter, een tikje dunner, terwijl het scherm en batterij iets groter zijn. Het scherm is beter, evenals de camera, en de processor is sneller. Tot zover geen verrassingen.

In feite is het grootste verschil de nieuwe functies die Samsung heeft bedacht voor de S Pen. Vooral dankzij de feature Air Command en Pen Window wordt de stylus steeds meer een geïntegreerd onderdeel van de bedieningsinterface. Met andere woorden: het wordt steeds handiger om 'm - behalve voor het tekenen - ook voor het gewone gebruik te voorschijn te halen.

Dà¡t is eigenlijk de kern van de Note 3: het toestel met zijn S Pen zijn volwassen aan het worden.

Meer over de Galaxy Note 3 lees je op GalaxyClub.nl.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform