Persbericht

Nog een weekje wachten en dan is het zover: dan wordt de nieuwe Samsung Galaxy S4 op het Times Square in New York aan de wereld getoond tijdens het Samsung “unpacked” event. Tot nu toe slaagt Samsung er goed in om vrijwel niets over hun nieuwste toestel uit te lekken naar de media. Toch kan men aan de hand van experts, insiders en met behulp van gezond verstand, een goed idee krijgen wat men ongeveer kan verwachten van Samsung’s belangrijkste vlaggenschip: de Galaxy S4. Is hij in staat om de Galaxy S3 en de concurrentie te overtreffen?

Policarbonaat behuizing

Aan de hand van eerdere uitlatingen op de website SamsungGalaxy-S4.nl van Samsung en een recent interview met vicepresident Y.H. Lee van Samsung Mobile, kunnen we ervan uitgaan dat de Galaxy S4 — net als de S3 — wordt uigerust met een “plastic” policarbonaat behuizing. Sommigen walgen hiervan, maar de keuze voor dit materiaal heeft ook zijn voordelen voor de gebruiker. Policarbonaat (een thermoplastisch materiaal) is namelijk bestendiger tegen kras of valschade dan metaal. Verder is de batterij in de S4 verwisselbaar, omdat de plastic achterkant kan worden verwijdert. Bovendien is er daardoor ruimte voor een microSD kaartje om het geheugen uit te breiden.

Eye tracking

Een werknemer van Samsung verhulde laatst aan de New York Times dat de Galaxy S4 software aan boord zou hebben die de ogen volgen bij het lezen van een webpagina. De techniek stelt de gebruiker in staat om door pagina´s te scrollen door slechts met de ogen naar de onderkant van de pagina te kijken. Een andere “draadloze” feature die de gebruiker mogelijk zal aantreffen in de S4, is de besturing van het toestel door middel van (hand)gebaren.

Geruchtenmolen compleet

De inmiddels bekende geruchten omtrent de smartphone zijn het 5 inch 1080p (Full HD) display, de 13 megapixel camera, een 2600 mAh batterij, 2 GB RAM geheugen en maximaal 64 GB intern geheugen. Ook zal de Galaxy S4 naar verluidt over Android 4.2.1 Jelly Bean beschikken als besturingssysteem. Al met al zijn dit uitstekende specificaties (bekijk hier) waarmee Samsung weer volop meedoet met het high-end segment onder de smartphones.

Het enige waarover (qua specs) nog twijfels over zijn, is de processor. Zo zou Samsung mogelijk twee varianten uit brengen van de Galaxy S4: een internationale versie met een recordbrekende Exynos 5 octa-core processor en een Amerikaanse versie met een Snapdragon 600 quad-core processor. Kortom, de geruchtenmolen is compleet. HTC, Sony en Apple: bereid jullie voor!

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform