Persbericht

In de nacht van 15 maart werd de opvolger van de beroemde Samsung Galaxy S3 gepresenteerd aan de wereld. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung werd al maandenlang over gesproken en tientallen geruchten deden de ronde. 15 maart werd er dan eindelijk een einde gemaakt aan al die geruchten.

Eerst kwam de president van Samsung op het podium om de presentatie te openen en het toestel te laten zien aan de wereld. Daarna werd de Samsung Galaxy S4 onder begeleiding van een live orkest onthuld aan de wereld. Hierna volgde een musical-achtig schouwspel met diverse acteurs en actrices waarin alle functies van de Samsung Galaxy S4 werden laten zien. Op http://www.samsunggalaxy-s4.com/ kunt u alle beelden nog terugzien. 

Design

Het design van de Galaxy S4 lijkt heel veel op die van zijn voorganger de S3. Eerst dacht men nog dat het toestel meer op de S2 zou lijken maar niets is minder waar. De smartphone heeft mooie afgeronde hoeken en de ruimte tussen het scherm en de randen zijn minimaal. De behuizing is gemaakt van policarbonaat waar bewust voor gekozen is omdat dit materiaal snel te leveren is.

Hardware

De Galaxy S4 zal er in twee smaken komen. Amerikaanse gebruikers krijgen een Exynos octa core processor en de rest van de wereld een Snapdragon 600 processor. Omdat er leveringsproblemen waren met de Exynos zijn ze dus voor deze keuze gegaan. Samsung wilt meer dan 10 miljoen toestellen in de eerste maand na de release gaan verkopen waardoor ze dus genoeg toestellen moeten kunnen leveren.

Camera

De S4 heeft een 13 megapixel camera en een 2 megapixel camera aan de voorkant. Samsung heeft flink uitgepakt met allerlei features voor de camera. Zo kan je met de camera 100 foto's maken in enkele seconden om zo een actie foto te compileren. Ook kan je met de S4 video bellen en tegelijkertijd je omgeving laten zien met de tweede camera.

Of de Samsung Galaxy S4 het succes van de S3 gaat evenaren blijft natuurlijk nog de vraag. Feit is wel dat er een enorme stormloop is op de pre-order van de smartphone, media aandacht is er ook genoeg.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform