(Persbericht) à¢â‚¬Å“Duurzame maatregelen en aanzienlijke kostenbesparingen gaan heel goed samenà¢â‚¬

‘˜s-Hertogenbosch - 12 mei 2011 - SAP heeft sinds 2008 meer dan 170 miljoen Euro bespaard met zijn duurzaamheidsbeleid. Dat blijkt uit de driemaandelijkse duurzaamheidsupdate van SAP. De besparingen zijn het gevolg van een strikt beleid waarin de focus ligt op tal van duurzaamheidsinitiatieven en -innovaties. Het rapport geeft ook gedetailleerde cijfers over de emissie van CO2

In de afgelopen vier jaar heeft SAP significante stappen gemaakt in het reduceren van de emissie van broeikasgassen. Het terugbrengen van de emissie en de besparingen die daaruit voortvloeien, zijn het gevolg van een aantal focuspunten. Denk hierbij aan investeringen in efficiënte en energiezuinige projecten, veranderingen in het beleid op het gebied van woon-werkverkeer en het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen.

Het rapport toont aan dat SAP in vergelijking met het eerste kwartaal van 2011 zes procent meer CO2 uitstootte dan in het eerste kwartaal van 2010. Deze geringe toename is het gevolg van een groei van het werknemersbestand met vijf procent in combinatie met een toename van het aantal vliegreizen van SAP werknemers. SAP realiseerde daarentegen significante verbeteringen in het eerste kwartaal van 2011, zoals een afname in de emissie door verwarming van gebouwen van 24 procent. SAP ligt goed op koers om dit jaar de geprognosticeerde CO2-uitstoot van maximaal 465 kiloton te halen. In de cijfers is de overname van Sybase niet meegenomen.

Angà©lique de Vries, Managing Director van SAP Nederland: à¢â‚¬Å“SAP toont wereldwijd aan dat duurzaam beleid en kostenbesparingen heel goed samengaan. In Nederland heerst de tendens dat investeringen in duurzaamheid nauwelijks lonen. Met deze business case tonen we aan dat de kostenbesparingen die voortvloeien uit het inpassen van duurzaamheid in het organisatiebeleid aanzienlijk hoog kunnen zijn. Zeker met het oog op de almaar stijgende energieprijzen adviseer ik bedrijven om duurzaamheid structureel in hun beleid op te nemen. Bedrijven moeten daarbij hun aandacht niet alleen richten op zuiniger produceren, maar ook oog hebben voor de verandering die duurzaamheid teweegbrengt in hun markt en daarop inspelen met nieuwe producten en samenwerkingsverbanden.à¢â‚¬

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 109.000 bedrijven software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

*** Noot voor de redactie ***

Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP

Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: [email protected]