(Persbericht) Speciaal curriculum leidt op tot allround SAP projectmanagers

‘˜s-Hertogenbosch, 19 mei 2011 SAP Education en Capgemini Academy lanceren een gezamenlijk trainingsprogramma dat cursisten opleidt tot allround SAP projectmanagers. Het programma richt zich enerzijds op ervaren projectmanagers zonder (of met beperkte) SAP kennis en anderzijds op SAP experts met geringe projectmanagement- en leidinggevende ervaring. Door het beste van twee werelden in à©à©n opleidingsprogramma te verenigen, worden cursisten geschoold tot allround SAP projectmanagers die beschikken over de juiste vaardigheden à©n relevante, inhoudelijke kennis.

Het IPMA-gecertificeerde opleidingsprogramma bestaat uit zeven onderdelen, waarvan drie verplicht: Generic Project Management Skills, Basic Knowledge of SAP Solutions en SAP Project Management.. Afhankelijk van individuele behoeften kan het gezamenlijke programma worden uitgebreid met onder meer Specialization Tracks en extra zelfstudiemateriaal. Binnen SAP Project Management zijn bijvoorbeeld onderdelen zoals SAP Solution Manager, RunSAP en ASAP beschikbaar. In het vervolgcurriculum kunnen cursisten anderzijds kiezen voor gespecialiseerde projectmanagementcertificeringen, zoals PRINCE2, PMI en MSP.

Onno van de Weteringh, manager Capgemini Academy: à¢â‚¬Å“Succesvolle SAP projecten vereisen kennis van SAP en voeling met projectmanagement. Mensen met inhoudelijke SAP kennis hebben niet altijd voldoende ervaring met het aansturen van een project. Andersom heeft een goede projectmanager niet per definitie veel kaas gegeten van SAP. Daarom lanceren SAP Education en Capgemini Academy een bijzonder curriculum dat zowel projectmanagers als SAP experts zal aanspreken. Zij kunnen met behulp van het gezamenlijke opleidingsaanbod van Capgemini Academy en SAP Education doorgroeien tot allround SAP projectmanagers met de juiste vaardigheden à©n inhoudelijke kennis.à¢â‚¬

Pieter de Jong, Head of Education van SAP Nederland: à¢â‚¬Å“SAP heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een standaard ERP-pakket naar een integraal, servicegeoriënteerd platform dat integreert met een breed scala pakketten en tools van derden. Daar komt bij dat de business case achter een SAP implementatie meer dan ooit gedreven wordt door de behoeften van de business en gericht is op het effectief à©n efficiënt inzetten van IT als strategisch middel. De verwachtingen met betrekking tot doorlooptijden (sneller) en kosten (lager) zijn hoog. Van allround SAP projectmanagers wordt verwacht dat ze SAP kennen als hun broekzak à©n dat ze elk project on time, on budget à©n on value tot een goed einde kunnen brengen. Dit gezamenlijke opleidingsprogramma zorgt dat ze daarvoor juist uitgerust zijn.à¢â‚¬

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business Experience࢑ž¢ - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste balans te bieden in het beste talent van verschillende locaties dat als een team samenwerkt om de optimale oplossing voor klanten te creëren en leveren. Capgemini heeft vestigingen in meer dan 35 landen en heeft wereldwijd ruim 112.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2010 een omzet van 8,7 miljard euro.

Capgemini Academy draagt al 30 jaar bij aan de professionalisering van individuen en organisaties. door hen te helpen beter te presteren door middel van praktijkrelevante opleidingen, trainingen en adviezen. Daarbij ligt de focus vooral op Informatietechnologie, Management en Persoonlijke Effectiviteit. Met ruim 100 ervaren trainers en een portfolio met meer dan 350 opleidingen is Capgemini Academy een toonaangevend IT-opleidingsinstituut in de Benelux. De trainers komen uit alle werkvelden die de IT bestrijkt. Zij beschikken over brede praktijkervaring, opgedaan in uiteenlopende projecten bij Capgemini. Bovendien integreren ze in hun opleidingsmateriaal de best practices en ervaringen van meer dan 100.000 collega‘˜s over de hele wereld. Deze voortdurende verrijking garandeert dat de geleerde stof altijd actueel is en direct toepasbaar in het dagelijks werk van de cursist. Naast opleidingen en trainingen helpt Capgemini Academy IT-organisaties integraal te professionaliseren onder de naam IT Workforce Transformation, en worden we ingeschakeld voor Talent & Leiderschapsontwikkeling.

Rightshore® is een handelsmerk van Capgemini

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 109.000 bedrijven software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

Capgemini
Madelon Kaspers
T: 030 689 2453
E: [email protected]

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: [email protected]