(Persbericht) Pijplijn van SAP HANA à©à©n van de snelst groeiende in de geschiedenis van SAP

‘˜s-Hertogenbosch, 23 juni 2011 SAP kondigt aan dat zijn SAP HANA oplossingen wereldwijd beschikbaar zijn. SAP HANA (High Performance Analytic Appliance) beschikt over in-memory technologie, waarmee organisaties in staat zijn om hun bestaande systemen te stroomlijnen door lagen uit de traditionele manier van dataopslag te elimineren. De dataverwerking kan in à©à©n keer in het centrale geheugen plaatsvinden. Het ziet ernaar uit dat SAP HANA een van de snelst groeiende oplossingen voor SAP gaat worden. Mitsui, à©à©n van grootste handelsmaatschappijen ter wereld, is een voorbeeld van een organisatie dat recent voor SAP HANA heeft gekozen.

Mitsui voegt zich bij een groeiende lijst klanten die momenteel profiteren van de nieuwe in-memory computing technologie. Andere voorbeelden zijn Charità© - Università¤tsmedizin Berlin, The Charmer Sunbelt Group en Hilti and Medtronic. Een van de huidige klanten gebruikt SAP HANA onder meer voor real-time simulaties om de winstgevendheid grondig te analyseren en de marges per project te verbeteren. Hiertoe maken zij gebruik van uiterst gedetailleerde omzet- en kostengegevens. Een andere klant, die IT-diensten levert aan transportondernemingen, zet de in-memory technologie in om in minder dan 1 seconde ruim 360 miljoen verkeersrecords te kunnen doorzoeken zodat taxibedrijven hun taxi‘˜s meer efficiënt en real-time kunnen aansturen. Een aantal andere klanten gebruikt SAP HANA voor het ontsluiten van zowel SAP gegevens als data uit andere bronsystemen. Een bedrijf uit de Fortune 100 zet de oplossing vooral weer in om gegevens uit databronnen ontsluiten van oplossingen van derde partijen en data afkomstig van productiepartners.

à¢â‚¬Å“De algemene beschikbaarheid is een enorme mijlpaal voor SAP HANA, maar is slechts het beginà¢â‚¬, aldus Mark Raben, CTO bij SAP Nederland. à¢â‚¬Å“SAP HANA brengt een fundamentele wijziging aan in de manier waarop bedrijven hun bedrijfsvoering inrichten. De oplossing vormt het hart van de innovatie van ons totale product- en technologieportfolio. Zoals we een paar weken geleden op SAPPHIRE NOW hebben laten zien, levert SAP HANA enorme bedrijfswaarde voor klanten. Ik kijk enorm uit naar de volgende mijlpalen binnen onze in-memory technologie: we gaan baanbrekende nieuwe oplossingen ontwikkelen en de SAP HANA cloud uitbreiden om deze oplossingen te kunnen leveren.à¢â‚¬

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 170.000 bedrijven (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: [email protected]