Persbericht

Nieuwe software voor voorspellende analyses geeft inzicht in Big Data
 
´s-Hertogenbosch, 4 april 2012 à¢â‚¬” Organisaties ontwikkelen strategieën om te kunnen blijven concurreren in voortdurend veranderende markten. Bij het maken van keuzes voor de toekomst vertrouwen ze hierbij op de informatie die binnen het bedrijf aanwezig is. Om op basis van deze gegevens gefundeerde besluiten te kunnen nemen, introduceert SAP een nieuwe oplossing: SAP BusinessObjects Predictive Analysis. Hiermee kunnen organisaties toekomstige resultaten voorspellen. Met behulp van een gebruiksvriendelijke softwaretool kunnen organisaties voorspellende modellen ontwikkelen en geavanceerde visualisaties gebruiken.
 
Business analisten
Voorheen waren voorspellende modellen vooral door statistici en datawetenschappers te gebruiken. Doordat SAP BusinessObjects Predictive Analysis over een intuïtieve interface beschikt en visualisaties mogelijk maakt, zijn de modellen nu ook door business analisten in te zetten. De modellen worden ontwikkeld met behulp van meegeleverde voorspellende algoritmen. Daarnaast worden de algoritmen uit R, de veelgebruikte open source software voor data-analyse en statistiek, door de oplossing geïntegreerd en toegepast.

Grote datavolumes
SAP BusinessObjects Predictive Analysis haalt direct kennis uit grote datavolumes en anticipeert op toekomstige kansen en risico‘˜s. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Hoe verkoopcijfers, kosten en andere belangrijke metrieken uit het verleden zich vertalen naar toekomstige performance.
  • Hoe voorspelde resultaten zich verhouden tot de doelstellingen.
  • Op welke manier de klanttevredenheid en omzet per medewerker kunnen à¢â‚¬¨worden verhoogd.
  • Hoe eerdere en opkomende trends het eindresultaat van de organisatie à¢â‚¬¨beïnvloeden.
  • Het vinden van correlaties in data voor cross- en up-selling.
  • Het opsporen van afwijkingen en het samenstellen van clusters voor gerichte à¢â‚¬¨analyse.

 
Big Data met SAP HANA
SAP BusinessObjects Predictive Analysis is beschikbaar als stand-alone oplossing. Daarnaast kan de oplossing worden ingezet bij het ontsluiten van big data met behulp van de database van SAP HANA, die een library biedt voor datamining en statistische functies. In de nabije toekomst maakt SAP ook andere databronnen toegankelijk.
 
Business analisten kunnen de voorspellende modellen ontwikkelen met zowel gestructureerde als ongestructureerde data uit SAP HANA of andere databronnen. Hiertoe heeft SAP een drag-and-drop interface ontworpen voor de selectie, preparatie en processing van data. De voorspellingen zijn vervolgens af te lezen via dashboards, alerts en mobile devices, of worden gebruikt door andere analytische oplossingen van SAP, zoals het SAP BusinessObjects Business Intelligence (BI) platform, SAP BusinessObjects Explorer en SAP BusinessObjects Web Intelligence, en door Microsoft Office-applicaties.
 
Voorbeelden voorspellende modellen
Talloze organisaties maken inmiddels al gebruik van de voorspellende applicaties powered by SAP HANA. Zo gebruiken nutsbedrijven SAP Smart Meter Analytics om patronen in het energieverbruik te vinden en segmentaties in klanten te maken.
De voorspellende algoritmes van SAP HANA worden ook gebruikt in Retail en in Sales. Retailers krijgen inzicht in de relaties tussen de verschillende producten en de financiële consequenties daarvan tot op winkelniveau. Ook ´what if‘˜- scenario‘˜s kunnen worden toegepast.
Sales teams combineren het voorspellend vermogen met SAP BusinessObjects BI voor het maken van actuele ´pijplijnraporten‘˜; ze kunnen ´downdrillen‘˜ op individuele leads en projecties maken voor het eind van de fiscale periode.
 
SAP BusinessObjects Predictive Analysis is op dit moment beschikbaar via het SAP Ramp-Up program.
 
Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 176,000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.
 
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.
 
Voor meer informatie over dit bericht:
 
SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: [email protected] 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular