(Persbericht) Overname maakt het mogelijk om in de toekomst visualisaties mobiel te gebruiken

‘˜s-Hertogenbosch, 9 september 2011 à¢â‚¬” SAP neemt Right Hemisphere, producent van visualisatie-oplossingen, over. Organisaties kunnen met behulp van de technologie van Right Hemisphere in à©à©n geïntegreerde omgeving visueel door een product, onderdeel of proces en alle bijbehorende data navigeren en hierover vragen stellen. SAP maakt bovendien plannen bekend om de - met de technologie van Right Hemisphere - gevisualiseerde bedrijfsinformatie beschikbaar te maken op mobiele apparaten.

De acquisitie is geheel in lijn met de strategie van SAP om bestaande applicaties en oplossingen te completeren met innovatieve technologieën en functionaliteiten. Beide bedrijven werken al langer samen. Tal van gezamenlijke klanten maken inmiddels gebruik van de combinatie van de enterprise software van SAP en de 3D-visualisatie hiervan met behulp van de oplossingen van Right Hemisphere.

Voordelen 3D-visualisatie
De grootste voordelen die SAP klanten kunnen behalen met de 3D-visualisatietechnologie van Right Hemisphere zijn:

1. Sneller beslissingen nemen
Dankzij de visualisatiemogelijkheden zijn organisaties in staat om op eenvoudige wijze complexe producten en onderdelen te ontwerpen, samen te stellen en te onderhouden. Organisaties hebben dankzij de combinatie met de Right Hemisphere-oplossingen nu continu toegang tot alle relevante contextuele en betrouwbare visuele informatie. Hiermee kunnen medewerkers samenwerken in de ontwerpfase, instructies delen over het samenstellen van producten of onderdelen en beschikken zij over up-to-date onderhoudsprocedures en -handleidingen. Hierdoor kunnen medewerkers op ieder niveau van een organisatie snel beslissingen nemen.

2. Verhogen van de productiviteit
Organisaties beschikken over een enorme hoeveelheid informatie, die steeds sneller wordt uitgebreid. Hierdoor hebben zij nieuwe manieren nodig voor het navigeren door en het visualiseren van bedrijfsinformatie. Door het visualiseren van de bedrijfskritische data afkomstig uit de SAP Business Suite-applicaties kunnen gebruikers accuraat en op feiten gebaseerde beslissingen maken. Bovendien hebben organisaties nu op een intuïtieve wijze visueel inzicht in afgeleide informatie, zoals de prijs per onderdeel, de beschikbare voorraad of de tijd die nodig is voor de productie. Hierdoor wordt de productiviteit aanzienlijk verhoogd.

3. Verbeteren van de kwaliteit van producten
Visuele communicatie is vooral van belang voor bedrijven die gebruik maken van een groot netwerk van partners, zoals toeleveranciers en klanten, voor het innoveren en produceren van producten en het leveren van diensten. Door het visualiseren van producten en processen, ontwerpen en proceswijzigingen kunnen zij direct met elkaar communiceren. Hierdoor hebben internationaal werkende teams altijd een compleet, up-to-date visueel beeld van assemblage-instructies voor producten of onderdelen of onderhoudsprocedures en kunnen zij realistische simulaties van taken uitvoeren. Het resultaat hiervan is minder fouten en minder oponthoud.

Integratie in mobility-oplossingen
SAP heeft het voornemen om de onderdelen van de visualisatietechnologie van Right Hemisphere te integreren in zijn mobiele oplossingen. Hiermee krijgen gebruikers toegang tot visuele beelden van producten op een brede reeks van mobiele apparaten. Medewerkers kunnen hiermee on-the-fly wijzigingen aanbrengen in processen en procedures. Verkoop- en klantrelatieteams zijn in staat om hun klanten vanaf iedere willekeurige locatie te voorzien van realistische beelden van de definitieve producten. Hierdoor kunnen klanten feedback geven nog và³à³rdat het product wordt geleverd.

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 170.000 bedrijven (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: [email protected]