SAP Quality Awards 2012 uitgereikt

´s-Hertogenbosch, 18 oktober 2012 SAP heeft dit jaar weer awards uitgereikt om de kwaliteit van ICT-projecten te stimuleren. Deze SAP Quality Awards zijn gericht op organisaties met de meest innovatieve implementatieprojecten. Dobla, COOP en DSM zijn de grote winnaars. Zij hebben SAP software op de meest vernieuwende manier in hun organisatie geïmplementeerd. De jury bestond uit vertegenwoordigers van adviesbureau‘˜s, de directeur van de gebruikersvereniging VNSG en de directie van SAP.

SAP heeft gouden, zilveren en bronzen onderscheidingen uitgereikt aan negen bedrijven, waarvan de projecten in omvang variëren van klein, middelgroot tot groot. Daarnaast heeft de jury twee winnaars aangeduid die mogen meedingen naar een Europese prijs voor bedrijven die innovatieve producten hebben geïmplementeerd. PPG en DSM zijn hiervoor de genomineerden.

Kleine projecten
In de categorie kleine implementaties onderscheidt Dobla, specialist in professionele patisseriebenodigdheden, zich door het verbeteren van alle bedrijfsprocessen dankzij het invoeren van SAP Business All-in-One. Dobla heeft goud gewonnen omdat het bedrijf alle vooraf gestelde KPI‘˜s daadwerkelijk heeft gerealiseerd.

Middelgrote projecten
De supermarktorganisatie COOP zet als eerste organisatie in Nederland SAP Forecast & Replenishment (F&R)-module in. Hiermee kan de supermarktketen door middel van voorspellingen naar de vraag van consumenten en een berekening van hun behoeften automatisch besteladviezen genereren. Hierdoor kan COOP op het juiste moment producten geleverd krijgen. Door deze logistieke procesverbeteringen steeg het niveau van de dienstverlening aanzienlijk en veel meer dan verwacht , hetgeen voor de jury de doorslag gaf om COOP als winnaar aan te duiden.

Grote projecten
DSM heeft een gouden award gewonnen voor het invoeren van een Shared Service Center. Het chemiebedrijf heeft grote organisatorische veranderingen in gang gezet. In het omvangrijke en diepgaande programma stond een agile-aanpak centraal. Met behulp van de Rapid Deployment Solutions heeft DSM een complete en werkende oplossing binnen enkele maanden geïmplementeerd. Opvallend was ook dat het concern dit project heeft kunnen uitvoeren terwijl zij tegelijkertijd met een grote organisatorische verandering aan de slag zijn gegaan.

Innovatieve producten
PPG en DSM dingen dit jaar ook mee voor de Europese prijs van innovatieve productimplementaties. De Nederlandse tak van PPG komt in aanmerking vanwege het implementeren van een mobiele CRM-oplossing met behulp van Afaria (Device Management) en het mobiele ontwikkelplatform SUP (Sybase Unwired Platform). DSM gebruikt Open Text voor het invoeren van een facturatiebeheerproces.

Zilveren awards
- Kleine implementaties: Woningcorporatie Haag Wonen heeft een vastgoedonderhoudsysteem ingevoerd, dat alle processen in de keten tussen huurder en toeleveranciers afdekt. à¢â‚¬¨- Middelgrote implementaties: Fabory heeft de tweede prijs gewonnen dankzij de inzet van Solutions Managers voor het realiseren van een upgrade in een complex applicatielandschap. à¢â‚¬¨- Grote implementaties : Attero heeft SAP geïmplementeerd speciaal geschikt voor het hergebruiken van afval.
Bronzen awards
- Kleine implementaties : de Nederlandse tak van Fabory heeft een applicatie ingevoerd voor een actief debiteurenbeheer (Credit Management).
- Middelgrote implementaties: PGG heeft SAP CRM op het mobiele platform ingevoerd. à¢â‚¬¨- Grote implementaties: ASR heeft SAP software geïmplementeerd voor het kasstroombeheer en de uitbetalingen.

(Mocht u de namen van de prijswinnaars op de foto nodig hebben, dan kunt u contact opnemen via [email protected].)

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 190.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.>

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular