(Persbericht) SAP groeit al vijf jaar harder dan markt voor Financial Performance en Strategy Management

‘˜s-Hertogenbosch, 14 juni 2011 - IDC heeft SAP opnieuw tot wereldwijd marktleider van Business Intelligence (BI)-oplossingen benoemd. Uit het rapport à¢â‚¬Å“Worldwide Business Intelligence Tools 2010 Vendor Sharesà¢â‚¬1 blijkt dat SAP de hoogste omzet haalde uit softwarelicenties en onderhoudscontracten. Een ander rapport van IDC - à¢â‚¬Å“Worldwide Financial Performance and Strategy Management Applications 2010 Vendor Sharesà¢â‚¬2 - toont aan dat SAP voor het vijfde achtereenvolgende jaar sneller is gegroeid dan de markt voor Financial Performance en Strategy Management (FPSM)-oplossingen.

SAP is met een omzet van $1.866,4 miljoen en een marktaandeel van 21 procent wereldwijd marktleider in BI-oplossingen. De omzet in het segment FPSM was $ 629 miljoen, goed voor een marktaandeel van 24,9 procent. In de periode 2009 - 2010 groeide SAP in beide sectoren sneller dan de markt. Op het gebied van BI-oplossingen groeide SAP met 19,9 procent: de totale marktgroei was 11,4 procent. Bij FPSM-oplossingen liet SAP een groei van 17,5 procent zien waar de totale markt met 9,2 procent groeide.

à¢â‚¬Å“We continueren onze groei doordat we de focus leggen op het leveren van succesvolle oplossingen voor onze klanten. Dat doen we door scherp in te steken op onze roadmap voor business analytics-oplossingen en steeds nieuwe, innovatieve releases van onze BI-, EIM-, EPM- en GRC-oplossingen uit te brengen,à¢â‚¬ aldus Mark Raben, CTO, SAP Nederland.

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 109.000 bedrijven software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl/.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: [email protected]

1IDC, Worldwide Business Intelligence Tools 2010 Vendor Shares, Doc #228442, June 2010
2IDC, Worldwide Financial Performance and Strategy Management Applications 2010 Vendor Shares, Doc #228462, June 2010