Persbericht

SAP winnaar 2012 Climate Leadership Awards
 
´s-Hertogenbosch, 13 maart 2012 à¢â‚¬” De Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) heeft de Climate Leadership Awards ingesteld. De awards, die in maart 2012 voor het eerst werden toegekend, zijn een erkenning voor bedrijven, organisaties en individuen die voorop lopen in het aanpakken van klimaatverandering en het reduceren van CO2-uitstoot. SAP is winnaar van deze eerste editie geworden dankzij zijn volledige energie- en CO2-strategie die aan klanten over de hele wereld wordt geleverd.
 
SAP‘˜s inspanningen in de afgelopen drie jaar hebben er voor gezorgd dat minstens 5,7 miljoen ton aan CO2-uitstoot is voorkomen. Ter vergelijking: dit komt overeen met ruim 62 keer de CO2-opnamecapaciteit van de Veluwe. Dankzij SAP‘˜s oplossingen voor energiemanagement hebben organisaties 417 miljoen euro bespaard aan energiegerelateerde kosten. Daarnaast heeft het concern het voor nutsbedrijven mogelijk gemaakt smart grids te implementeren. Daarmee worden op wereldwijd niveau 30 miljoen huishoudens ondersteund bij het verantwoord omgaan met energie. Dit levert een geschatte waarde van 296 miljoen euro op voor elke procent verbeterde efficiency.
 
Duurzaamheid binnen SAP
Ook intern heeft SAP een groot aantal wijzigingen doorgevoerd die geleid hebben tot een verbetering van zijn energie- en CO2-efficiency over de afgelopen vijf jaar. SAP paste het interne beleid aan, liet gebouwen en datacenters een upgrade ondergaan en investeerde in videoconferencing. Daarnaast heeft SAP het aandeel van aangekochte elektriciteit uit duurzame bronnen verhoogd tot 47 procent. Op deze wijze hebben SAP‘˜s interne projecten voor energie en duurzaamheid geleid tot het voorkomen van 190 miljoen euro aan cumulatieve kosten sinds 2008. In 2011 heeft het tot een kostenbesparing van 25 miljoen euro geleid. Het bedrijf blijft zich onverminderd inzetten om in het jaar 2020 de uitstoot te hebben teruggebracht tot het niveau van het jaar 2000.
 
De Climate Leadership Awards
Voor de 2012 Climate Leadership Awards is SAP erkend in de categorie Supply Chain Leadership Award. De awards zijn een gezamenlijk initiatief van EPA, de Association of Climate Change Officers, the Center for Climate and Energy Solutions (het vroegere Pew Center on Global Climate Change) en The Climate Registry.
 
De portfolio van SAP Sustainability Solutions helpt bedrijven bij het verlagen van de energiekosten, het beter managen van de operationele risico‘˜s, het waarborgen van een duurzame supply chain en duurzame producten, en het bieden van holistisch inzicht in de prestaties op het gebied van duurzaamheid. Kijk voor meer informatie op 2010 Sustainability Report.
 
Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 176,000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.
 
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.
 
Voor meer informatie over dit bericht:
 
SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: [email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular