Binnenkort start Scanwork met het vergelijken van alle nieuwe zorgverzekeringen op www.zorgplanet.nl. Om de objectiviteit en de kwaliteit van de informatie te waarborgen heeft Scanwork contact gezocht met de Rijksuniversiteit Groningen.

"Ze schieten als paddestoelen uit de grond, de vergelijkingssites voor de nieuwe zorgverzekering, maar zijn ze objectief en onafhankelijk?" is een veelgestelde vraag van critici. Om objectiviteit en onafhankelijkheid te waarborgen heeft Scanwork de Rijksuniversiteit Groningen ingeschakeld bij het project Zorgplanet.

De taak van prof. dr. G. Sierksma is er voor te zorgen dat consumenten de best passende verzekeringsproducten te zien krijgen en dat de waardering van de diverse verzekeringsproducten op correcte wijze plaatsvindt.

"De samenwerking met de RuG is de laatste stap in het realiseren van een laagdrempelige, en vooral betrouwbare vergelijkingssite waar consumenten geïnformeerd en geadviseerd worden over het verzekeringsproduct dat het beste bij hen past", aldus Harry Kah, directeur van Scanwork.

Vanaf medio november kunnen op www.zorgplanet.nl premies en voorwaarden van diverse zorgverzekeraars vergeleken worden. Tot dat moment kunnen consumenten op deze site terecht voor informatie en vragen over de nieuwe zorgverzekering.

bron:Scanwork.nl