Vanaf 16 december is het zover: het Spoorwegmuseum in Utrecht omgetoverd in Winter Station. Winter Station is het eerste grote en landelijke evenement dat het Spoorwegmuseum na de heropening op 5 juni jl. organiseert. Eindeloos rondjes schaatsen op de ijsbaan, gepofte kastanjes eten, warme chocolademelk drinken, slenteren langs kramen in Anton Pieck stijl, volgen van workshops, luisteren naar winterse verhalen in nostalgische rijtuigen.

En kijk daar: de Arend staat onderstoom. Kan de oudste stoomlocomotief van Nederland nog rijden dan? Geen probleem. Met Winter Station stoomt hij erop los. Van 16 december tot en met 8 januari is het volop winter in het Spoorwegmuseum. Schaatsen,ook als het niet vriest. Besneeuwde daken, ook als het niet sneeuwt. Jong of oud, dit isde plek om je helemaal in winterse gemoedelijkheid te laten onderdompelen. Op vrijdagavond 16 december wordt Winter Station feestelijk geopend. Om 17.00u start een optocht vanaf het Stadhuisplein in Utrecht naar het Spoorwegmuseum. De kerstman in arrenslee, kinderen met lampionnen, muziek, figuranten in Charles Dickens kostuums en levende dieren bepalen deze avond voor een uurtje het straatbeeld van Utrecht. Iedereen mag meelopen.
Om 19.00u neemt Paul van Vlijmen (directeur Spoorwegmuseum) de bezoekers in het museum mee naar de Arend. Na een stoomfluitsein wordt deze spectaculair uitgelicht en ... hij stoomt! Daarna met zn allen naar de ijsbaan. Ook deze wordt na het stoomfluitsein uitgelicht evenals het overige buitenterrein. De bezoekers van vanavond mogen als eerste de ijsbaan uitproberen. Winter Station is officieel geopend! Tot 21.00 uur kan er deze avond geschaatst en winters gefeest worden.

bron:Spoorwegmuseum

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular