Op vrijdag 12 mei 2006 luiden voetballers Barry van Galen en Michael Buskermolen om 10.00 u. de bel op de Alkmaarse kaasmarkt. De beide sterspelers van voetbalclub AZ beëindigen op deze dag hun loopbaan als profvoetballer. Zij doen dit tijdens de allerlaatste voetbalwedstrijd die in de Alkmaarder Hout wordt gespeeld.

Vrijdag wordt een gedenkwaardige dag voor de AZ-iconen Van Galen en Buskermolen. Zij sluiten een lange en markante voetbalcarrière af met een afscheidswedstrijd tussen twee door hen zelf samengestelde ‘Allstar’teams in de Alkmaarder Hout. Een speciale wedstrijd is het bovendien, omdat het ook de allerlaatste wedstrijd is die in het roemruchte Alkmaarse stadion wordt gespeeld. Met ingang van het seizoen 2006-2007 speelt AZ in het nieuwe DSB-stadion bij verkeersplein Kooimeer.
Michael Buskermolen heeft als verdediger in maar liefst 16 seizoenen meer dan 400 wedstrijden voor AZ gespeeld. Hij groeide daarmee uit tot ‘mister AZ’. Barry van Galen speelde 9 seizoenen bij de Alkmaarse club en was als spelmaker beeldbepalend voor het AZ dat de afgelopen jaren zowel in nationale als internationale competities spraakmakend voetbal heeft laten zien.

Niet alleen AZ en de supporters ook de stad Alkmaar bedankt beide spelers voor hun sportieve prestaties en de uitstraling die ze aan hun club en daarmee aan de stad hebben gegeven. Hen wordt daarom de eer gegund vrijdag de bel van de kaasmarkt te luiden. Voorafgaand hieraan worden ze ontvangen in het stadhuis. Op de markt zullen de spelers worden voorgesteld aan het kaasdragersgilde en het kaasmarktpubliek en krijgen zij een rondleiding op de markt en een bezichtiging van het Waaggebouw.
bron:Gemeente Alkmaar