Dinsdag 20 september 2005, is omstreeks 05.15 uur bij Perkpolder een containerschip vastgelopen op een zandbank nabij boei nr. 53 in de Westerschelde. Het schip ligt tegenover de voormalige veerhaven. Het betreft een containerschip uit Koeweit, dat op weg was van Londen naar Antwerpen. Het schip heeft een lengte van 276 m en een diepte van 12.40 m. Op het schip zijn 1192 containers aan boord. Ongeveer 10% van de lading betreft gevaarlijke stoffen. De exacte aard van deze stoffen is nog niet bekend.

Het schip kan op eigen kracht niet weg. Aanvankelijk is getracht het schip los te trekken middels het gebruik van sleepboten. Deze poging is echter gestaakt.
Aan boord zijn momenteel naast de bemanning ook leden van de brandweer en de regiopolitie aanwezig. Er liggen ter plaatse 12 sleepboten paraat.

Omstreeks 10.30 uur bleek het schip aan de voorzijde te plooien. Dit betekent dat het schip niet meer op de aanvankelijk geplande wijze kan worden weggesleept. Momenteel wordt overleg gepleegd over het nieuwe plan van aanpak.

Het is momenteel laag water. Dit zal nog tot circa 12.00 uur duren. Hoogwater wordt verwacht omstreeks 17.00 uur.
Er was vooralsnog geen reden om het scheepvaartverkeer stil te leggen.

Er bestaat kans op gevaar voor de bevolking. Hierop wordt geanticipeerd. Voor de bevolking is een informatienummer geopend, te weten: (0114) 38 92 70.

gemeente Reimerswaal