Persbericht

Identificeert snel en eenvoudig fouten in installaties

Haarlem, 29 november 2012 — Schneider Electric introduceert Acti 9, een geheel nieuw ontwikkeld modulair laagspanningssysteem. Het systeem heeft een aantal patenten, zoals VisiTrip waarmee installateurs in à©à©n oogopslag kunnen zien waar een storing zich in de installatie bevindt. Een ander patent is VisiSafe, waarmee installateurs de veiligheid van een installatie kunnen garanderen - ongeacht de spanningsomstandigheden, het gebruik van de installatie of de ervaring van de installateur. Acti 9 communiceert bovendien met alle gangbare gebouwbeheersystemen (GBS).

Laagspanningsinstallaties komen in alle commerciële en industriële gebouwen voor. Acti 9 is daarom ontwikkeld voor allerlei toepassingen, zelfs in de meest veeleisende netwerken en omgevingen. Het modulaire laagspanningssysteem maakt het distribueren van energie in gebouwen robuuster en eenvoudiger. Het systeem voldoet aan de industriële norm IEC/EN 60947 en de huishoudelijke norm IEC/EN 60898.

Veiligheid gewaarborgd
Acti 9 overtreft de strengste eisen in de industrie, doordat VisiSafe de veiligheid aanzienlijk verhoogt. Het gepatenteerde visuele hulpmiddel maakt in à©à©n oogopslag duidelijk of contacten in een veilige stand staan. Het systeem is hierdoor ook veilig tijdens onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast is Acti 9 extra beveiligd doordat de afstand tussen de behuizing en de inwendige onderdelen meer dan het dubbele is ten opzichte van de industriestandaard.‘¨‘¨Fouten opsporen met VisiTrip‘¨Dankzij VisiTrip kunnen installateurs fouten eenvoudig en snel identificeren, waardoor installaties minder lang stil hoeven te staan. VisiTrip bestaat uit een kleurcode, waardoor installateurs direct kunnen bepalen of de installatie handmatig is uitgeschakeld. De module duidt alleen de defecte kringen aan, waardoor installateurs op snelle wijze een diagnose kunnen stellen en oplossingen kunnen toepassen. Daarnaast kunnen zij verbruikers opnieuw aansluiten.

Acti 9 is voorzien van het automatische herinschakelsysteem ARA iC60, dat ook op afstand functioneert. Hierdoor blijven de interventiekosten op verafgelegen infrastructuursites beperkt.

Smartlink
De nieuwe oplossing van Schneider Electric maakt het mogelijk sneller panelen te fabriceren en te installeren doordat er minder bedrading en bekabeling nodig is. Acti 9 is voorzien van de communicatiemodule met een een voorgeassembleerde bekabeling. Smartlink kan communiceren met ieder willekeurig bestaand gebouwbeheersysteem (GBS).

Grote lancering in januari 2013
Acti 9 wordt in januari 2013 geïntroduceerd tijdens het event ‘˜Installateur van het Jaar’. In drie regionale shows worden de deelnemers overvallen door een spetterende opening, zijn zij onderdeel van een kennisquiz over laagspanning en krijgen zij een heerlijk diner aangeboden.

Maak kennis met Acti 9
Het event ‘˜Installateur van het Jaar’ vindt plaats op de volgende dagen en locaties:
Dinsdag 15 januari 2013 — Amsterdam (Borchland) - 18:00 uur - 22:00 uur
Woensdag 16 januari 2013 - Zwolle (Event Center) - 18:00 uur - 22:00 uur
Donderdag 17 januari 2013 — Rosmalen (Autotron) - 18:00 uur - 22:00 uur

Installateurs kunnen zich aanmelden via www.installateurvanhetjaar.nl

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2011 hebben ruim 130.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 22,4 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform