Persbericht

PowerStruxure biedt scala aan complete oplossingen voor energiemanagement

Haarlem, 5 april 2012 - Schneider Electric introduceert PowerStruxure, een uitgebreid aanbod van energiemanagementoplossingen voor industrie, gebouwen, datacenters en andere grootverbruikers van energie. PowerStruxure is à©à©n van de belangrijkste onderdelen van EcoStruxure, een architectuur voor het optimaliseren van energiemanagement. Met deze combinatie kunnen organisaties tot wel 30 procent besparen op hun operationele kosten en meer uit investeringen halen.
 
Organisaties kunnen met de PowerStruxure-oplossingen meer operationele efficiency bereiken en kosten besparen. Daarnaast verbeteren de oplossingen de kwaliteit en betrouwbaarheid van de energievoorziening dankzij een combinatie van hardware, communicatie-apparatuur en -protocollen aan de ene kant en intelligente software aan de andere kant. Stakeholders - van financiële tot operationele afdelingen - zijn hiermee in staat om op strategische wijze alle aspecten van energiemanagement te beheren binnen à©à©n of meerdere vestigingen.
De complete PowerStruxure-reeks is ontworpen voor het optimaliseren van reeds gedane investeringen in bestaande systemen. Dit is mogelijk dankzij het actief, real-time monitoren en beheren van de energie-infrastructuur en het energieverbruik van gebouwen of fabrieken. De nieuwe reeks oplossingen van Schneider Electric voorziet bedrijven met deze maatwerkoplossing van alle benodigde energie gerelateerde data. De PowerStruxure-oplossingen zijn getest en gekeurd en bieden alle intelligentie die nodig is om een complete energiemanagement-architectuur te ondersteunen; van werkvloer tot bestuurskamer.
 
Voorkomen van productiestoringen
PowerStruxure kan probleemloos worden geïntegreerd in EcoStruxure. Dit is een architectuur die meerdere bedrijfsdisciplines combineert om energiemanagement te optimaliseren. PowerStruxure integreert data over energieverbruik, filtert informatie en legt verbanden. Hierdoor kunnen risicofactoren voor de betrouwbaarheid van energie worden geïdentificeerd, waarmee productiestoringen en schade aan apparatuur kunnen worden voorkomen. De oplossing is bovendien uiterst schaalbaar.
 
StruxureWare-software 
EcoStruxure wordt ondersteund door Schneider Electric‘˜s StruxureWare, een open en schaalbaar softwareplatform. StruxureWare kent zeven functies, en PowerStruxure voedt twee van deze functies met informatie:à¢â‚¬¨1. 'Beschikbaarheid van energie', voor real-time beheer per locatie;à¢â‚¬¨2. ´Energiemanagement‘˜, voor het optimaliseren van de energievoorziening (water, gas, elektriciteit en stoom) op meerdere locaties.
De software helpt bedrijven om bedrijfsprestaties en efficiency te verbeteren met behoud van dezelfde bedrijfsmiddelen. De eerste Software suite, StruxureWare voor Datacenters, werd geïntroduceerd in juni 2011. Nieuwe StruxureWare suites, voor gebouwen en industrie, zullen verschijnen in de loop van 2012.

Kritisch op energieverbruik
'Energieverbruik heeft een belangrijke impact op de winst van bedrijven. De economische en milieu-uitdagingen nemen toe, en organisaties zijn zeer kritisch geworden op inkoop en verbruik van energie in hun gebouwen en fabrieken‘˜, zegt Marcel Spijkers, Algemeen Directeur Schneider Electric. 'PowerStruxure gaat een stap verder dan traditioneel energiemanagement en brengt energie- en bedrijfsstrategie samen, waardoor het management de middelen krijgt om beter te sturen op efficiency, betrouwbaarheid en kosten. Met PowerStruxure kunnen CIO's, energiemanagers en facility- of fabrieksmanagement beter samenwerken en goede ervaringen delen, wat besparingen mogelijk maakt en productiviteit optimaliseert.'  

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2011 hebben ruim 130.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 22,4 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Contact
Schneider Electricà¢â‚¬¨
Nanda Hoefsmidà¢â‚¬¨
Tel: +31 (0)23-512 42 77à¢â‚¬¨
[email protected]
 
Co-Workx
Yvonne Keijzersà¢â‚¬¨
Tel: +31 (0)6-21 89 69 86
[email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular