Gebouwmanagementsysteem 2.0

Haarlem, 18 oktober 2012 - Schneider Electric introduceert SmartStruxure, waarmee gebouwen efficiënt kunnen worden beheerd. Organisaties, waaronder gebouwbeheerders en serviceproviders, kunnen met deze oplossing de exploitatiekosten verlagen tijdens de hele levenscyclus van een gebouw.

Organisaties die zijn gericht op het ontwerpen, bezitten of beheren van gebouwen hebben in deze tijd te maken met een aantal uitdagingen. Denk hierbij aan een lastige economie, strengere regelgeving, verouderde apparatuur en stijgende energiekosten. Door deze aspecten zijn zij genoodzaakt om gebouwen zo concurrerend mogelijk te maken. Vastgoed moet dus meer opleveren met minder middelen. Om dat bereiken, moet zowel in de ontwerpfase als in de gebruiksfase bedrijfsbrede managementinformatie aanwezig zijn. SmartStruxure maakt dat mogelijk.

Integrale bedrijfsinformatie
Binnen organisaties is informatie over het energieverbruik verdeeld over diverse informatiebronnen en afdelingen. SmartStruxure haalt de barrià¨res die zijn ontstaan bij traditionele informatiesilo's weg en geeft via een dashboard integrale gebouwinformatie van al die verschillende systemen. De oplossing geeft real-time data, trends en rapporten gevisualiseerd weer. Managers kunnen informatie tevens op eenvoudige wijze ophalen via hun mobiele devices.

Marcel Spijkers, Algemeen Directeur Schneider Electric: 'De SmartStruxure-oplossing biedt voordelen voor het hele spectrum van stakeholders van gebouwen. Ten eerste besparen technische adviesbureaus tijd en geld met deze geïntegreerde oplossing. Gebouweigenaren en -beheerders krijgen een robuust platform dat schaalbaar is en gemakkelijk in gebruik. Bovendien hebben verantwoordelijken direct toegang tot de parameters van het energieverbruik en de besparing. Dit biedt de mogelijkheid om betere beslissingen te nemen en kosten te besparen. Ten slotte krijgen bewoners een veilig en comfortabel leefklimaat.‘˜

Monitoren, bewaken, besturen en beheren
SmartStruxure omvat hardware, software, engineering, installatie en services. De oplossing is onderdeel van StruxureWare Building Operation: software waarmee organisaties in staat zijn klimaatsystemen, energieverbruik, verlichting, beveiliging en andere belangrijke gebouwgebonden systemen van welke fabricaat dan ook intelligent te monitoren, bewaken, besturen en beheren. Door het combineren, bewaken en besturen van het energieverbruik van al die systemen in à©à©n systeem kunnen gebruikers tot 30% op hun energiekosten besparen.

SmartStruxure is het hart en de motor in gebouwen. Met een nieuw niveau aan integratiecompatibiliteit, innovatie en open architectuur levert SmartStruxure een antwoord op de toenemende eisen aan gebouwen. SmartStruxure is is de basis voor continue energie-efficiëntie. Het is bovendien een tool om duurzaamheidscertificeringen te krijgen en het helpt eveneens bij het bereiken van een hogere energieprestatie klasse volgens EN15232.

SmartStruxure is de EcoStruxure oplossing voor gebouwen: een architectuur waarmee belangrijke softwareapplicaties op alle niveaus binnen een organisatie aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Hierdoor is het platform schaalbaar, integreert het met legacy systemen en systemen van andere fabrikanten en kunnen gebruikers profiteren van een consistente gebruikerservaring. EcoStruxure verbindt de vijf verschillende disciplines aan elkaar: energie, serverruimtes of datacenters, processen en machines, gebouwbeheer en fysieke beveiliging.

Kijk hier voor meer informatie over SmartStruxure

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2011 hebben ruim 130.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 22,4 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl