Persbericht

Nieuwe DCIM-applicatie voor co-locators, hosting-aanbieders en cloud-datacenters

Hoofddorp, 7 februari 2013 — Schneider Electric introduceert StruxureWare Data Center Operation for Co-location: een Data Center Infrastructure Management (DCIM)-oplossing bedoeld voor commerciële datacenters, managed service providers, hosting-bedrijven en cloud-datacenters. De DCIM-applicatie maakt het mogelijk om de technische infrastructuur en de beschikbare ruimte in een datacenter te optimaliseren door real-time statusupdates te geven over de capaciteit van het datacenter. Denk hierbij aan energieverbruik, koeling en beschikbare ruimte.

Met StruxureWare Data Center Operation for Co-location worden eventuele knelpunten opgespoord. Deze DCIM-oplossing geeft bovendien inzicht in het gebruik dat individuele klanten maken van de voor hen gereserveerde capaciteit. Doordat de DCIM-oplossing hen de mogelijkheid geeft om de kosten voor energie en support in rekening te brengen, kunnen zij het datacenter besturen alsof het om een bedrijf gaat met een eigen financiële verantwoordelijkheid.

Kenmerken DCIM-oplossing
Datacentermanagers kunnen met de nieuwe oplossing het elektriciteitsverbruik, de koeling en de beveiliging monitoren, beheren, analyseren en optimaliseren. Als uitbreiding op de bestaande DCIM-software van Schneider Electric biedt StruxureWare Data Center Operation for Co-location de volgende kenmerken:

  • Space en Cage Management: gebruikers kunnen een plattegrond opstellen zodat zij weten waar zij apparatuur van klanten kunnen plaatsen. Hierbij kunnen zij gebruik maken van tekengereedschap en tools voor het modelleren van het energieverbruik, zodat racks en cages optimaal over het datacenter kunnen worden verdeeld. Het is ook mogelijk de opstellingen in 3D te visualiseren.
  • Geïntegreerde facturatie: organisaties kunnen facturatie- en andere klantgegevens vanuit een CRM-systeem importeren naar het DCIM-systeem. Hierdoor kunnen per klant alle relevante gegevens over bijvoorbeeld het energieverbruik van de IT-apparatuur en de gewenste mate van afscherming (afgesloten racks, cages enz.) in kaart worden gebracht. Hierdoor kunnen zij per klant een beeld krijgen van de impact van de apparatuur op de exploitatie van het datacenter. Op basis van deze gegevens kunnen zij ook volledig geïntegreerde facturen opstellen voor de verkochte en daadwerkelijk verbruikte energie.
  • Planning voor onderhoud: datacentermanagers kunnen per klant of bijvoorbeeld cage alle vereiste en daadwerkelijk uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden volledig documenteren.  Ook kunnen zij onderhoudsschema’s opstellen waardoor redundantie gegarandeerd blijft tijdens onderhoud. 
  • Daadwerkelijk energieverbruik per cage: de oplossing kan per cage meten hoeveel energie een klant verbruikt. Dit kan worden afgezet tegen de verkochte hoeveelheid energie.
  • Rapportage over beschikbare ruimte: de software geeft een overzicht van de beschikbaarheid van ruimte, waardoor de datacentermanager altijd inzicht heeft in de ruimtes die voor klanten beschikbaar zijn, welke ruimtes in gebruik of gereserveerd zijn en welke ruimtes intern worden gebruikt.
  • Computer Aided Design (CAD)-integratie: CAD-tekeningen kunnen worden omgezet in een DCIM-model zodat alle CAD-informatie intact blijft voor toekomstig gebruik.
  • Geavanceerde energiemodellering: gebruikers kunnen gedistribueerde, redundante UPS’en modelleren, zodat zij een goed beeld hebben van de verdeling van het werkelijke energieverbruik over het datacenter.

StruxureWare Data Center Operation for Co-location kan worden geïntegreerd met de andere DCIM-oplossingen van Schneider Electric voor het monitoren, besturen, analyseren en optimaliseren van de power, koeling, beveiliging en energievoorziening in het datacenter.

Goed beeld van datacenter
“StruxureWare Data Center Operation for Co-location biedt belangrijke zakelijke voordelen”, zegt Paul Bron, vicepresident van de IT Business van Schneider Electric Nederland. “Met deze DCIM-oplossing hebben zij een uitstekend beeld van de in het datacenter beschikbare ruimte voor racks en cages. Deze software maakt het bovendien mogelijk om tot à©à©n factuur te komen waarop alle deelkosten voor bijvoorbeeld power, koeling, ruimte en support bij elkaar zijn gebracht. Hierdoor kunnen datacentermanagers veel tijd besparen, terwijl zij tegelijkertijd altijd over alle relevante informatie beschikken om zakelijke beslissingen te nemen over de exploitatie van het datacenter.”  

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2011 hebben ruim 130.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 22,4 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform