(Persbericht) Nieuwe oplossing doorbreekt grenzen tussen ICT en facilitair

Vianen, 29 juni 2011 - Traditionele beheertools voor datacenters zijn zeer specialistisch, waardoor beheerders op ieder deelgebied specifieke kennis moeten aanwenden. Om organisaties niet te dwingen om specialisten in dienst te hebben voor alle verschillende facetten van het datacenter, introduceert Schneider Electric StruxureWare for Data Centers. De nieuwe oplossing vereenvoudigt het datacenterbeheer aanzienlijk door de tools van Data Center Infrastructure Management (DCIM) en Data Center Facility Management (DCFM) bij elkaar te voegen tot een geïntegreerd pakket.

StruxureWare for Data Centers
Met StruxureWare for Data Centers is het mogelijk om tal van functies te benaderen vanuit à©à©n omgeving. Denk hierbij aan het verzamelen van gegevens, het monitoren en het automatiseren van processen, en het plannen en implementeren van bedrijfskritische systemen. Facetten als ICT, energieverbruik, koeling en fysieke beveiliging zijn benaderbaar vanuit à©à©n omgeving. Dit helpt datacenters betrouwbaarder, efficiënter, productiever, veiliger en groener te maken. Dankzij StruxureWare for Data Centers kunnen rekencentra hun energiemanagement vereenvoudigen en hun energieverbruik optimaliseren. StruxureWare bestaat uit de Monitoring Suite en de Operations Suite.

1. StruxureWare for Data Centers: Monitoring Suite
De Monitoring Suite in StruxureWare for Data Centers biedt uitgebreide mogelijkheden voor het realtime visualiseren, rapporteren en het afgeven van waarschuwingen rond zowel de facilitaire systemen als de datacentersystemen. Hier vallen onder andere energievoorziening, koeling, beveiliging en ICT-infrastructuur onder. De afzonderlijke onderdelen bestaan uit StruxureWare Central en StruxureWare Power/StruxureWare Cooling.

a. StruxureWare Central (voorheen: InfraStruxure Central)
Een leveranciersonafhankelijk softwareplatform dat een compleet overzicht biedt van de fysieke ICT-infrastructuur. De complexe samenhang tussen de infrastructuur en beheersystemen voor het gebouw, de energievoorziening, de bedrijfsprocessen en het netwerkbeheer wordt samengebracht tot à©à©n omgeving. Deze is ook benaderbaar via de nieuwe StruxureWare Central for Blackberry eniPhone apps, waarmee dezelfde informatie beschikbaar komt als in de desktopomgeving.

b. StruxureWare Power en StruxureWare Cooling - Deze twee onderdelen vormen de specifieke onderdelen voor energiemonitoring en het automatiseren van koelingsystemen.

à¢â‚¬¢ StruxureWare Power monitort de elektrische infrastructuur, vanaf het punt waar de elektriciteit het gebouw binnen komt naar de serverracks. Het systeem biedt mogelijkheden om energieprofielen op te stellen, trends te visualiseren, gebeurtenissen te classificeren en details op te vragen van elektriciteitsverbruik op systeemniveau.
à¢â‚¬¢ StruxureWare Cooling monitort en automatiseert het integrale controlesysteem voor facilitaire systemen. De temperatuur van de lucht en indien nodig het koelwater worden intensief gevolgd in de koeltorens, chillers, pompen en de luchtbehandelingsgroepen voor de computerruimtes en afzonderlijke racks. Optioneel kan ook toegangscontrole en surveillance nauwkeurig worden ingesteld. Via Key Performance Indicators (KPI's) krijgen beslissers alle benodigde informatie voor het vaststellen van Service Level Agreements (SLA's) en het inschatten van de operationele kosten.

2. StruxureWare for Data Centers: Operations Suite

a. StruxureWare Operations Suite
Een beheerframework voor Data Center Infrastructure Management van de tweede generatie. Gebruikers krijgen zo grip op de capaciteitsbeperkingen, constante veranderingen van de omstandigheden en de gestelde eisen aan de beschikbaarheid.

StruxureWare Operations is een DCIM-framework waarmee een schaalbare en fouttolerante beheeroplossing kan worden ingericht. Hiermee worden alle aspecten van datacenteromgevingen ondergebracht in een omgeving, van apparaat- en capaciteitsbeheer tot dashboards en integratie van smartphones. Het systeem biedt budgetberekeningen voor uitbreiding en consolidatie, en toont de eventuele impact op de bestaande omgeving.

StruxureWare Central v6.3 en de StruxureWare Central Mobile Application voor iPhone en Blackberry zijn per direct beschikbaar. De overige componenten komen gedurende 2011 op de markt. Alle nieuwe producten en updates zijn compatibel met het bestaande InfraStruxure-portfolio voor beheersoftware.

Over Schneider Electric
Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Contact
Schneider Electric
Debbie van Beek
Tel: +31 (0)6-27 01 80 05
[email protected]

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]