(Persbericht) Platform voor Data Center Infrastructure Management biedt onder meer 3D-analyse luchtstroom, smartphone-ondersteuning, gedetailleerde analytics en rapportagemogelijkheden.

Vianen, 26 september 2011 - Datacenters hebben te kampen met een groeiende complexiteit, hoge beschikbaarheidseisen en stijgende energiekosten. Managers worstelen dan ook continu met de vraag wat de optimale toolset is om het datacenter effectief te laten werken en hoe ze kunnen rapporteren over de diverse systemen en functies in hun datacenters. Met StruxureWare Operations 7.0 biedt Schneider Electric de eerste uitgebreide oplossing die het hoofd biedt aan deze problemen.

StruxureWare Operations 7.0 is een schaalbaar en rijk nieuw platform dat eenvoudig is te implementeren. Het platform geeft managers controle door dataverzameling, planning, optimalisatie, alerts en analytics. Bovendien kunnen managers hiermee rapporteren over elk aspect van de fysieke infrastructuur van het datacenter. Zo hebben IT-professionals met à©à©n softwaresuite de beschikking over alle data en tools die ze nodig hebben om hun datacenters betrouwbaarder, efficiënter, productiever, veiliger en groener te maken.

StruxureWare for Data Centers Suite
StruxureWare Operations 7.0 is een integraal onderdeel van Schneider Electric's StruxureWare for Data Centers Suite en vervangt InfraStruxure Operations versie 6.2. De complete suite is een combinatie van softwaretools voor Datacenter Infrastructure Management (DCIM) en Data Center Facility Management (DCFM). De suite biedt alle functionaliteit voor dataverzameling, monitoring, automatisering en planning, waarmee de gebruiker gedetailleerd inzicht krijgt in alle bedrijfskritische fysieke systemen in het datacenter. Met StruxureWare Operations 7.0 is het mogelijk dat zowel C-level executives, als datacenter- en facility managers een compleet overzicht en controle hebben over de dagelijkse gang van zaken in het datacenter.

Fysieke en virtuele servers
De software kan zowel op fysieke als virtuele servers worden geïnstalleerd. Het is mogelijk om een geclusterde architectuur toe te voegen om de hoogste niveaus van beschikbaarheid en redundantie te behalen; tegelijkertijd blijft de flexibiliteit behouden om te schalen naar een datacenter van elke grootte.

Nieuwe modules
* StruxureWare Operations 7.0 biedt drie nieuwe modules met diverse mogelijkheden om op maat rapportages te maken.
StruxureWare Operations: Insight is een geavanceerde ontwikkelmodule waarmee rapporten op maat kunnen worden gemaakt, met data uit zowel interne, als externe bronnen of webservices. De Insight-module bevat een breed scala aan plug-in templates en scripting opties waarmee maatwerk kan worden gemaakt voor bijvoorbeeld à©à©n specifieke klant binnen het datacenter.
* Dashboard - Live overzicht van de datacenter-activiteiten door toepassing van widgets en datasets.
*Met StruxureWare Operations: VIZOR kunnen alle belangrijke capaciteitsparameters van het datacenter - zoals die van stroom, koeling, ruimte en netwerk - direct worden aangeboden op de Apple iPhone, iPad en op Android-gebaseerde smartphones.

Features StruxureWare Operations 7.0
Andere nieuwe features van StruxureWare Operations 7.0 zijn onder meer de functionaliteit om te kunnen 'down-drillen' naar een specifieke locatie binnen een datacenter om gedetailleerde real-time informatie te verkrijgen over de capaciteit en mogelijke kritieke situaties. Bovendien geeft de revolutionaire instant 3D Computational Fluid Dynamics (CFD) inzicht in de luchtstromen in het datacenter. Hiermee kunnen problemen met hotspots worden voorkomen of snel en efficiënt worden opgelost.

Quote Schneider Electric
'Schneider Electric weet met welke grote problemen organisaties te maken hebben bij het beheren van de voortdurend veranderende omgeving van hun datacenter,' zegt Wim Hendriksen, Vice President IT Business Schneider Electric. 'Met de release van StruxureWare Operations 7.0, adresseren we deze problemen met het meest uitgebreide DCIM-platform in de huidige markt. Ons platform staat borg voor hoge beschikbaarheid en on-the-go controle, en verlaagt het energieverbruik. Een bijzonder waardevolle tool waarmee organisaties op feiten gebaseerde beslissingen kunnen nemen bij het plannen van veranderingen in hun datacenter en de energie-efficiëntie kunnen maximaliseren.'
Alle nieuwe functionaliteiten en updates binnen StruxureWare Operations 7.0 zijn compatibel met bestaande componenten van de voorgaande managementsoftware-portfolio onder de merknaam InfraStruxure.

StruxureWare Operations 7.0 is wereldwijd verkrijgbaar.
Over Schneider Electric
Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Contact
Schneider Electric
IT Business
Debbie van Beek
Tel: +31 (0)6-27 01 8005
[email protected]
Co-Workx
Maria Tunnisen
Tel: +31 (0)6-19 29 03 19
[email protected]