Persbericht

StruxureWare for Data Center Operations uitgebreid met technologie om het capaciteits- en energieverbruik te optimaliseren 

Haarlem, 12 januari 2012 - Schneider Electric heeft het EnergyCenter 2.0-platform van Viridity overgenomen. Dit platform was het vlaggenschip van dit bedrijf gespecialiseerd in software voor Data Center Infrastructure Management (DCIM). De veelzijdige oplossing geeft inzicht in het verband tussen fysieke infrastructuur, IT-apparatuur en de applicaties die daar op draaien. 
 
Met deze aankoop verwerft Schneider Electric de intellectuele eigendom en de software achter het Viridity EnergyCenter 2.0-platform. Deze technologie geeft door middel van auto-discovery van IT-apparaten de mogelijkheid het capaciteits- en energieverbruik op apparaatniveau in het datacenter te optimaliseren. De software is daarmee een belangrijke uitbreiding van Schneider Electric's StruxureWare for Data Center Operations DCIM-suite.
 
StruxureWare for Data Centers is een combinatie van Schneider Electric's Data Center Infrastructure Management (DCIM) en Data Center Facility Management (DCFM) softwaretools. De complete suite biedt dataverzameling, monitoring, automatisering, en plannings- en implementatiefunctionaliteiten. Hierdoor ontstaat een geïntegreerd en veelzijdig beeld van de bedrijfskritische fysieke systemen in een datacenter. Hoeksteen van de suite is dat c-level executives, datacentermanagers en facilitymanagers allemaal hetzelfde, complete beeld hebben van en volledige controle hebben over de dagelijkse operatie van hun datacenter.
 
"We zien uit naar de integratie van EnergyCenter 2.0 met Schneider Electric's softwareportfolio," zegt Jim Simonelli, CTO, IT Business, Schneider Electric. "Ook het voormalige Viridity-team past uitstekend in onze bedrijfscultuur en we verwachten directe synergie bij het ontwikkelen van een nieuwe generatie DCIM-software."
 
Gebruikers van Viridity's EnergyCenter 2.0 software zullen voortaan worden ondersteund door Schneider Electric's wereldwijde service- en supportorganisatie. Kijk voor meer informatie op www.apc.com/software. 

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric is een wereldwijde leider op het gebied van energievoorziening en koeling, Het bedrijf levert hardware en software, die is ontworpen om de beschikbaarheid en energie-efficiëntie te verhogen binnen zakelijke netwerken, datacenters en productieomgevingen. Daarbij beschikt APC by Schneider Electric over de expertise en het uitgebreide netwerk van Schneider Electric's Critical Power & Cooling Services. APC levert nauwkeurig geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende hun volledige levenscyclus. Omdat innovatie centraal staat, kan APC energie-efficiënte oplossingen bieden voor belangrijke technologische en industriële toepassingen.
 
Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
 
Contact
Schneider Electric
Debbie van Beek
Tel: +31 (0)6-27 01 80 05
 
Co-Workx
Hans Lamboo
Tel: +31 (0)6-16 64 86 70

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform