Persbericht

Eenvoudig te gebruiken software voor beheren IT-infrastructuur van MKB-bedrijven

Vianen, 14 juni 2012 - Schneider Electric lanceert InfraStruxure for Small IT. Met deze software kunnen kleine en middelgrote ondernemingen hun IT-infrastructuur eenvoudig beheren. Schneider Electric heeft met deze oplossing geavanceerde managementsoftware voor grote IT-afdelingen weten te vertalen naar een gebruiksvriendelijke beheeroplossing voor het MKB. IT-afdelingen kunnen de gehele IT-infrastructuur beheren via een dashboard waarin alle relevante beheerinformatie overzichtelijk is weergegeven.

Het MKB moet met een steeds kleiner personeelsbestand hetzelfde werk uitvoeren en drastisch op kosten besparen. Aan de andere kant ervaren ze dat er steeds meer (mobiele) apparaten zijn die toegang hebben tot hun bedrijfsnetwerk en het netwerk dus steeds zwaarder wordt belast. InfraStruxure for Small IT zorgt voor een verhoogde efficiency van het netwerk en maakt optimaal gebruik van virtualisatie- en (server)consolidatiemogelijkheden. Daarnaast reduceert de software de downtime van het netwerk aanzienlijk, verhoogt het de levensduur van apparatuur en kunnen organisaties het energieverbruik van de IT-infrastructuur fors verlagen. Tot slot kunnen zij een noodstopprocedure in gang zetten als er problemen ontstaan, zoals bijvoorbeeld brand of waterschade.
 
Ruimtegebrek
Het MKB heeft vaak een gebrek aan ruimte om kleine en slimme IT-omgevingen in gebruik te nemen. Met InfraStruxure for Small IT kunnen de IT-voorzieningen eventueel ook worden ondergebracht in een niet op IT-gebruik afgestemde ruimte. De InfraStruxure-configuratie kan bijvoorbeeld bestaan uit server racks, UPS-systemen voor noodstroom, bekabelingssystemen, fysieke toegangsbeveiliging, stroomvoorziening en koeloplossingen.
 
Toename complexiteit IT
à¢â‚¬Å“Veel ondernemingen in het MKB investeren fors in IT. Hierdoor groeit niet alleen de hoeveelheid hard- en software die zij in gebruik hebben, maar neemt ook de complexiteit van hun IT-infrastructuur flink toe. à¢â‚¬Å“Net als grote bedrijven hebben ook ondernemingen in het MKB daarom steeds meer behoefte aan een oplossing waarmee zij hun IT-infrastructuur goed kunnen beherenà¢â‚¬, zegt Wim Hendriksen, Vice President IT Benelux van Schneider Electric. à¢â‚¬Å“Daarmee besparen zij namelijk fors op de IT-kosten, en kunnen zij altijd gebruik maken van een IT-omgeving die optimaal functioneert.à¢â‚¬
 
Overzichtelijk dashboard
Het beheer van de gehele IT-infrastructuur gebeurt via een overzichtelijk dashboard waarin alle relevante beheerinformatie overzichtelijk is weergegeven. Met behulp van een aantal standaard meegeleverde tools en ´solution guides‘˜ kunnen de eigen IT-medewerkers van het bedrijf of de door hen ingeschakelde externe IT-specialisten snel en eenvoudig een IT-infrastructuur inrichten en beheren.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2011 hebben ruim 130.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 22,4 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular