Persbericht

Gebouwbeheerssysteem geeft gebruikers inzicht in energieverbruik  

Haarlem, 12 maart 2012 - Villa Flora, het meest duurzame gebouw van de Floriade 2012, is onlangs opgeleverd. Het ontwerp van architect Jon Kristinsson wordt door zijn energiezuinige bouw en installaties de Parel van Floriade genoemd. Door het gebouwbeheerssysteem (GBS) van Schneider Electric kan het gebouw duurzaam worden beheerd. Floriade 2012 opent begin april.

Met een EPC van 0.38 (norm = 1) mag Villa Flora zich met recht een duurzaam gebouw noemen. Het wordt dan ook niet voor niets de Parel van de Floriade genoemd. Schneider Electric zorgt met de levering van het gebouwbeheersysteem (GBS) dat het gebouw ook tijdens het gebruik duurzaam blijft. Bovendien zorgt het GBS ervoor dat de toekomstige gebruikers en huurders inzicht krijgen in het energieverbruik.

Energiemanagement
Het gebouwbeheerssysteem meet en regelt diverse installaties in het gebouw. Naast de werktuigbouwkundige installatie, waaronder de bronneninstallatie, wordt ook verlichting en zonwering centraal door het systeem aangestuurd. In het GBS is tevens een energiemanagementsysteem geïntegreerd, waardoor informatie over energieverbruik via een dashboard direct inzichtelijk wordt voor eigenaren en huurders. Het GBS kan ook zorgen voor energiebesparingen in de toekomst. Doordat de gebruikers inzicht hebben in hun energieverbruik, kunnen zij beter sturen op besparingen.

Verbruik inzichtelijk
Het managementsysteem is voorzien van een dashboardfunctie die de informatie inzichtelijk maakt voor de eindgebruikers. Daarmee biedt Schneider Electric hen een belangrijk meetinstrument, die bovendien naar wens kan worden ingericht. De informatie kan zodanig worden gepresenteerd, dat deze inzichtelijk wordt voor meerdere gebruikersgroepen. Zo krijgt een financieel directeur andere informatie dan de algemeen directeur. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld in de hal via een beeldscherminformatie over het energieverbruik en eventuele besparingen aan de bezoekers en medewerkers te tonen. In Villa Flora kunnen de toekomstige vier huurders elk afzonderlijk bepalen welke informatie zij via het dashboard te zien krijgen.

Het GBS van Schneider Electric kan niet alleen gebruikt worden als management tool, maar ook als onderhoudstool, omdat het ook inzicht geeft in de onderhoudsstatus van de diverse installaties van het gebouw.

Duurzaam kantoor
Villa Flora is een glazen gebouw van ruim dertig meter hoog, waar tijdens de Floriade de wisselende bloemen- en plantententoonstelling plaatsvindt. Het gebouw zit vol met duurzame en innovatieve installaties, zoals warmtekoude-opslag in de bodem, een waterloos urinoir en het gebruik van hemelwater voor het spoelen van de toiletten. Elektriciteit wordt opwekt met behulp van een biogasinstallatie. Na afloop van de Floriade maakt Villa Flora als kantoorgebouw onderdeel uit van het Green Park van Venlo.

Energieneutraal Project
De bouw, de installatie en het GBS zorgen samen voor een energieneutraal gebouw dat nog jarenlang toonaangevend zal zijn. Marcel Spijkers, Algemeen Directeur van Schneider Electric Nederland: à¢â‚¬Å“We verwachten dat steeds meer bedrijven en instellingen het aanschaffen van een gebouwbeheersysteem als een rendabele investering zien. Ondanks dat zij momenteel behoudend omgaan met investeringen, zullen zij door de rap stijgende energieprijzen wel degelijk overgaan tot aankoop. Een investering in gebouwbeheersystemen helpt niet alleen de CO2-uitstoot terug te dringen, maar helpt ook de energierekening te verlagen.à¢â‚¬

Over de Floriade
Floriade 2012 is een wereldtentoonstelling waar meer dan 100 deelnemers samen inzicht geven in tuinbouw. Het park bestaat uit 5 themavelden die door bosgebied aan elkaar zijn verbonden. De visie van Floriade 2012 is om de associatie met de 'kwaliteit van leven' tot stand te brengen. De Floriade vindt plaats van 5 april tot 7 oktober 2012. www.floriade.nl

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2011 hebben ruim 130.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 22,4 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨

Contact
Schneider Electric
Nanda Hoefsmidà¢â‚¬¨
Tel: +31 (0)23-512 42 77
[email protected] 

Co-Workxà¢â‚¬¨
Yvonne Keijzersà¢â‚¬¨
Tel: +31 (0)6-21 89 69 86
[email protected] 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular