Persbericht

Van niets op de 26e plaats in 'Global 100 Most Sustainable Corporations in the World'

Haarlem, 2 februari 2012 - Schneider Electric krijgt opnieuw erkenning voor haar inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Het bedrijf komt van niets binnen op de 26e plaats in de top 100 van meest duurzame bedrijven ter wereld, the 'Global 100 Most Sustainable Corporations in the World'. De lijst wordt opgesteld door Corporate Knights en werd vorige week bekend gemaakt tijdens het World Economic Forum in Davos. Schneider Electric onderscheidt zich door de notering als leidend bedrijf in haar sector.

De achtste editie van de Global 100, die vorige week werd bekend gemaakt in Davos, omvat bedrijven afkomstig uit 22 landen en uit alle sectoren van de economie. Gezamenlijk hebben zij een omzet van meer dan 3 biljoen dollar en bieden werk aan meer dan vijf miljoen mensen.

Marcel Spijkers, Algemeen Directeur Schneider Electric Nederland: 'Deze klassering van Schneider Electric in de Global 100 moedigt ons aan om door te gaan met onze duurzame benadering waarin het belang van de wereld voorop staat en onze innovatieve oplossingen goed zijn voor onze klanten, de planeet en onze stakeholders.'

Duurzaamheid in DNA bedrijf

De notering van Schneider Electric in de Global 100 lijst is een erkenning voor de wijze waarop het bedrijf duurzame ontwikkeling tot de kern van haar strategie heeft gemaakt: aan de ene kant door het leveren van energie-efficiënte oplossingen, het promoten van de productie van schone energie en het bewerkstelligen van gebruiksgedrag dat respect toont voor het milieu en de bescherming daarvan; aan de andere kant door middel van een eigen beleid waarin duurzaamheid centraal staat, gesymboliseerd door de Planet & Society Barometer, waarin ieder kwartaal de voortgang van het bedrijf binnen alle aspecten van duurzaamheid wordt gepubliceerd.

Schneider Electric zet dit beleid actief voort met de ontwikkeling voor smart cities en smart grids, een nieuwe Planet & Society Barometer voor de komende drie jaar en een hernieuwde commitment van alle werknemers over de hele wereld, om op deze manier te waarborgen dat duurzame ontwikkeling een steeds belangrijker aspect wordt van het DNA van het bedrijf. 

Zayed Future Energy Prize

Op 17 januari j.l. ontving Schneider Electric eveneens de Zayed Future Energy Prize (ZFEP 2012) in de categorie 'Large Corporations'. Deze prijs werd in Abu Dhabi uitgereikt tijdens de World Future Energy Summit (WFES 2012). Schneider Electric ontving de prijs voor het promoten van duurzame energie en de duurzame ontwikkeling van de het bedrijf.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl 

Contact
Schneider Electric
Nanda Hoefsmid
Tel: +31 (0)23-512 42 77
[email protected]

Co-Workx
Yvonne Keijzers
Tel: +31 (0)6-21 89 69 86
[email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular