Persbericht

Doelstelling: gebouwen verbruiken 25 procent minder energie in 2020

Haarlem, 26 januari 2012 - Schneider Electric neemt de uitdaging aan om deel te nemen aan de 'Better Building Challenge', een initiatief tot energiebesparing dat in het leven werd geroepen door President Obama. Door deelname aan het initiatief, dat vorig jaar werd gestart, verplicht Schneider Electric zich om het energieverbruik van eigen fabrieken en gebouwen voor 2020 terug te dringen met 25 procent. In totaal gaat het om 40 fabrieken die gezamenlijk ruim 8 miljoen vierkante meter beslaan.
 
Door deel te nemen aan de 'Better Building Challenge' onderstreept Schneider Electric het belang van energie-efficiency. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om de komende 10 jaar jaarlijks 2,5 procent energie te besparen. Hiervoor worden onder andere in eigen huis ontwikkelde technologieën toegepast, zoals de EcoStruxure Energiemanagement Architectuur. Door inzet van diverse maatregelen bespaarde Schneider Electric sinds 2004 meer dan 20 procent aan energie en ruim 18 miljoen dollar aan kosten.
 
Minder energie en meer banen
"Het programma is een mooi voorbeeld van een publiek-private samenwerking waardoor een efficiënte en stabiele toekomst realiteit kan worden", aldus Marcel Spijkers, Algemeen Directeur van Schneider Electric Nederland. "Door het initiatief reduceren we niet alleen energieverbruik, maar creëren we ook banen doordat er technische en bouwkundige activiteiten nodig zijn om energie-efficiency en benchmarks te realiseren. Het is een win-win situatie."
 
Aangezien Schneider Electric in Amerika de enige Energy Service Company (ESCO) is die meedoet in de challenge, is het bedrijf ook koploper in het Energy Savings Performance Contracting (ESPC) model. Hierin worden de financiële middelen die vrijkomen door de energiebesparing aangewend voor eventuele kosten die gemaakt moeten worden voor aanpassing van de overheidsgebouwen. Door uitgifte van een presidentieel memo is binnen de 'Better Building Challenge' vooraf 2 miljard dollar vrijgemaakt om lastenverzwaring voor de bevolking te voorkomen.

Duurzaam koploperproject
Een duurzaam koploperproject van Schneider Electric in de USA is de fabriek in Smyrna in Tennessee. Hier werd onlangs een zonne-energiecentrale met een capaciteit van 1 Megawatt in gebruik genomen. Deze centrale stelt Schneider Electric in staat onderzoek te doen naar het meest efficiënte gebruik van dit type centrale en bovendien verbeteringen op het gebied van duurzame energie te testen. De fabriek verbruikt door de ingebruikname van de centrale 35 procent minder energie en ontvangt binnenkort het ISO 50001 certificaat, evenals een Gold Certificat Superior Enery Performance, een industrieel certificaat voor bedrijven die continue verbeteringen laten zien op het gebied van energie-efficiency en tegelijkertijd hun concurrentievermogen behouden.
 
Ook in Nederland onderstreept Schneider Electric het belang van energie-efficiency. Het nieuwe hoofdkantoor, dat gebouwd wordt door OVG, heeft het energielabel A+. Het ontwerp beschikt over een BREEAM-certificaat 'Very Good', wat naar verwachting omgezet zal worden naar 'Excellent' zodra het pand betrokken is. Daarnaast is de kabelgootfabriek in Hoorn al voorzien van een 200 kWp solarinstallatie op het dak.
 
De Verenigde Naties heeft 2012 uitgeroepen tot 'het Jaar van de Duurzame Energie voor iedereen'. Energie-efficiency is hierbij een van de leidende thema's.
 
Kijk voor meer informatie over de 'Better Buildings Challenge' op www.whitehouse.gov.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl 

Contact
Schneider Electric
Debbie van Beek
Tel: +31 (0)6-27 01 80 05
[email protected]

Co-Workx
Hans Lamboo
Tel: +31 (0)6-16 64 86 70
[email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular