Een school aan de Klaas de Rookstraat in Hengelo werd in de afgelopen week drie keer achter elkaar doelwit van vandalisme door vuurwerk. De politie van Hengelo is een uitgebreid onderzoek gestart en zoekt getuigen die iets kunnen vertellen over de brond van het vandalisme.

Zondag 1 januari 2006 komt omstreeks 14.20 uur een melding binnen van brand in een school aan de Klaas de Rookstraat in Hengelo. Vermoedelijk is door een ruit vuurwerk naar binnen gegooid waardoor brand in een van de lokalen ontstond. De brandweer bluste de brand. Meerdere lokalen liepen roet- en rookschade op en ook werd een computer door brand vernield.
De desbetreffende ruit was dichtgeplakt na een eerdere vernieling door vuurwerk.Dit was namelijk al de derde keer afgelopen week dat de school het doelwit was van vandalisme door vuurwerk.Donderdagmorgen 29 september werd een ruit van de school vernield door vuurwerk. Hierdoor ontstond brand in de reproruimte. De brandweer bluste de brand. In de desbetreffende ruimte ontstond rook- en waterschade en werd een kopieerapparaat door brand vernield.Zaterdag 31 december werden twee ruiten en een kozijn door vuurwerk vernield. De ruiten werden tijdelijk dichtgeplakt.  
De politie is bezig met een onderzoek. Afgelopen week hebben veel jongeren gebruik gemaakt van het schoolplein. De politie is op zoek naar getuigen die wat meer kunnen vertellen over de vernielingen/brandstichtingen van de afgelopen dagen. Zij worden verzocht met de wijkagent, de heer Coen Klaver, contact op te nemen of met een van de andere medewerkers van het wijkteam Noord. Dit kan persoonlijk aan het politiebureau maar ook telefonisch via het nummer 0900-8844.
 
bron:Politie Twente